16 четения

Популярността на традиционните имена за бебета намалява

Родителите следват определени тенденции, когато избират имена за отрочетата си. Заради склонността им в последно време да дават странни наименования на потомците си или да ги кръщават на знаменитости или персонажи от филмови и телевизионни продукции, популярността на традиционните имена за бебета намалява, пише в. „Дейли стар“, позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.
Данните сочат, че популярността на имена като Крейг, Шанън, Джордан значително е намаляла през последните години, и съществува реална опасност те да изчезнат, ако отново не се върнат на мода.
За момиченца най-голям спад в популярността е отчетен за името Шанън. Докато през 1996 г. с него са се сдобили 4649 бебета, през 2017 г. едва 41 родители са избрали въпросното име за дъщеричките си.
Най-малко популярното име за момченца се оказва Крейг. През 1996 г. на него са се спрели 705 родители, докато през 2017 г. – едва 25.
Имената за момичета, чиято популярност е намаляла най-драстично са Шанън, Кърсти, Джоди, Джема, Даниел, Лорън, Кейли, Джейд, Рейчъл и Рианън, а за момчета – Крейг, Джордан, Маколи, Киеран, Скот, Лий, Рос, Ашли, Мичъл и Шейн.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!