56 четения

Розовата вода чисти лоша енергия

Всеки от нас има нужда да бъде защитен – от лоши думи и негативни пожелания, от завистта, от ревността, но и от самия себе си и собствените си мисли.
Съществуват множество начини за енергийна защита, някои, както се твърди, достъпни само за духовните учители, но други – съвсем лесни и обикновени. Светената вода е използвана с тази цел открай време.

Според вярващите с нея може да се напръсква домът, да се „изписват“ кръстове върху челата на хората, да се поръсва върху дрехи, дори да се пие. Светената вода отдавна е преминала чистата си църковна употреба. Някои хора дори когато вземат дрехи втора ръка, задължително слагат при първото пране и една капачка светена вода, за да се отмие енергията на предишните собственици.

Изненадващи обаче са силите на розовата вода. Освен че е доказана като антибактериална, тя се смята и за способна да премахне лоши енергии, пише ретро.бг. Ето защо някои по-езотерично мислещи всеки ден използват розова вода като парфюм и като ароматизатор на дома – не просто защото обичат миризмата на рози, а защото вярват, че така се предпазват от зли влияния и мисли. Много използвани средства за защита са и камъните. Вярва се, че най-мощните в този аспект са ахатът, нефритът и турмалинът. Може да се използват за защита на дома, но също така и да се носят под формата на бижута, за да ни пазят през целия ден.

Източник: struma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!