71 четения

След като „Борба“ писа: Младоженци дариха 500 лв. за лечението на Марияна Светозарова, бореща се с левкемия

АНДРИАН ИВАНОВ И МИЛЕНА ПЕТКОВА СЕ ВЕНЧАХА В СЪБОТА В ХОТЕЛ „ВИНПАЛАС“ В АРБАНАСИ И РЕШИХА ДА ДАРЯТ 500 ЛВ., събрани по време на сватбата си, за лечението на търновката Марияна Светозарова. За щастливите младоженци „Борба“ разказа преди година, когато на 1 април 29-годишният мъж падна на колене пред своята любима на фона на Айфеловата кула.

Тяхната романтична история е достойна за филм, тъй като запознанството им станало… във влака. Преди няколко дни влюбените се обърнаха към екипа ни за съвет коя кауза във Велико Търново би било най-добре да подкрепят финансово, тъй като живеят в Германия и нямат поглед над случващото се в региона. Ние им предложихме повече от пет инициативи, но те единодушно се спряха на кампанията по набиране на средства за Марияна Светозарова, страдаща от Т-клетъчна остра лимфобластна левкемия. Жената се нуждае от 110 000 долара за операция по присаждане на стволови клетки.

Тържеството на Андриан и Милена бе уважено от 120 души. Сред тях имало гости от Кипър, София, Вършец и други. Изненада от младоженеца за булката било участието на Деси Добрева, която й е любимата певица. Талантливата изпълнителка поздравила двойката с едни от най-хубавите български народни песни, а на „Ах, къде е мойто либе“ бил първият им сватбен танц.

„Исках да й подаря преживяване, което ще помни, докато й посивеят косите, и ще я кара да се усмихва винаги. Вярвам, че това е само началото на поредицата от прекрасни спомени, които ще натрупаме заедно“, заяви 29-годишният мъж.

Двамата много държали на венчавката да се събират средства за благотворителност, тъй като вярват, че по този начин семейният им живот ще бъде осеян с хубави моменти.

„Решихме да подкрепим Марияна, защото тя е съпруга и майка, а всяка жена е най-здравият стълб на едно семейство. Вярваме, че ще оздравее и ще продължи да се грижи с много обич за двете си деца и любимия мъж“, казва Милена.

Младото семейство сключило и църковен брак в храма „Свети Николай Чудотворец“ в Арбанаси.

Тази седмица Андриан и Милена заминават на меден месец на остров Санторини.

Един от многото подаръци, които двойката получила, бил летене с балони. Самите младоженци пък дарили кумовете си с пътуване до Венеция.

В края на месеца влюбените се връщат в немската провинция Хесен – Франкфурт на Майн, където живеят от 2013 година.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!