Великотърновски екипаж триумфира на Breslau Poland 2019

Цанко Цанков и Зорница Тодорова победиха в надпреварата Breslau Poland 2019. Великотърновският тандем взе титлата в класа на SSV – бъгита в юбилейното, 25-о издание на най-старото и най-голямото офроуд състезание със силно темпо и солиден аванс. Със своя Can Am Maverick X3 те оглавиха генералното класиране ден преди финала на ралито. Българите дадоха второ време в първата отсечка за деня и победиха в специалния нощен етап, където машината им бе най-бърза по трасето, а кошмарен ден за основните им конкуренти ги изведе начело, и то със солиден аванс, в международния офроуд маратон.

След като стартираха на 5 минути пасив след Томаш Бялковски от Полша, търновлиите поведоха в първата отсечка, но бяха изпреварени от друг поляк – Михал Счуртек. Той обаче бе далеч от сметките за победата и това в комбинация с почти 50-минутното изоставане на Бялковски автоматично прати нашите на върха.

В последния, пети етап на маратона търновското дуо реши да запази силите си предвид почти половинчасовия аванс, натрупан до момента, и финишира 182-километровата отсечка около Дравско Поморске с четвърто време. Въпреки това нашите състезатели успяха да се качат на върха на почетната стълбичка с 30 минути преднина пред основните си съперници Ян Ван Беек и Еманюел Баро от Франция. Топ 3 в класа допълниха поляците Томаш Бялковски и Дариуш Баскевич. С победата си в Полша Цанко и Зори взеха Големия шлем в организираните от българския офроуд доайен Александър Ковачев маратони Breslau Poland и Balkan Offroad Rallye. Те имат победа и в родния „Бреслау Балкан“, но въпреки това вече са се записали за старта му в Боровец през септември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.