10 храни и напитки, от които тялото мирише страхотно

Всеки се е чувствал неудобно от начина, по който мирише? Лошата телесна миризма е, меко казано, неудобна. Докато нашето ухание е основно продиктувано от генетиката, то може да бъде повлияно и от храната, която консумираме.

Кои са храните и напитките, които имат най-голямо отражение върху миризмата на тялото:

Вода срещу бира

Пиенето на вода помага на тялото да изведе токсините, които причиняват лош мирис. Докато консумирането на бира може да изглежда като добър начин да се отпуснете след работния ден, но може да причини лоша миризма на тялото, тъй като част от алкохола прониква през порите, пише Mila.bg.

Кисело мляко срещу прясно мляко

Активните култури в киселото мляко понижават количеството сулфитни съединения, причиняващи миризма. А витамин D, който също присъства в този продукт, помага за борба с бактериите, които се намират в устата, намалявайки лошия дъх. Прясното мляко от друга страна съдържа холин – хранителен елемент, подобен на витамин В, който може да причини гаден мирис на тялото.

Лимонов сок срещу вино

Пиенето на вино може да изглежда като добър начин да се насладите на вечерите си, но махмурлукът от прекалената консумация на алкохол не е единственият лош ефект. Може да се наложи да търпите вонящото си на алкохол тяло на следващия ден. Вместо това опитайте да пиете лимон с вода. Лимоните помагат за детоксикацията на организма поради високите си антиоксидантни свойства, докато водата в сока отстранява токсините.

Билков чай срещу кафе

Билковият чай е чудесен източник на антиоксиданти. Колкото по-малко токсини има в тялото, толкова по-добре ще мирише. От друга страна, кафето или всяка кофеинова напитка може да причини неособено приятно ухание на тялото.

Ябълка срещу карфиол

Благодарение на естествените си почистващи свойства, ябълките помагат срещу лош дъх. Карфиолът съдържа холин, който може да причини неприятна миризма.

Портокал срещу тиква

Цитрусовите плодове миришат чудесно и лесно се абсорбират от организма, давайки ни бърз начин да подобрим общата миризма. Тиквата обаче също съдържа холин, който се метаболизира в триметиламин. Натрупването на триметиламин в организма може да причини лош мирис.

Източник: struma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *