392 четения

Полицията удари бизнеса с дрога на заможен търновец с куп имоти и луксозен джип

45-годишният Недялко Н. си направил две инсталации за отглеждане на марихуана във В. Търново и Шемшево

 

КРИМИНАЛНА ПОЛИЦИЯ УДАРИ БИЗНЕСА НА ТЪРНОВЕЦ, КОЙТО ОТДАВНА НЯМА ФИРМИ и се занимава с отглеждане на животни. 45-годишният Недялко Н. има куп имоти в две общини – В. Търново и Г. Оряховица. Наркофермерът кара луксозен джип за близо 100 000 лева и друга кола, която явно ползва за тайния си бизнес. По време на полицейската операция в понеделник от имоти на мъжа, който до момента не е бил известен на МВР, са били иззети над 40 кг канабис и близо 300 саксии с растения. Освен това в апартамент в старата столица и в стопанска постройка в Шемшево са открити две модерни инсталации за отглеждане на марихуана.

Служителите на районните управления във В. Търново и Г. Оряховица и сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР са извършили претърсвания на имоти във В. Търново, Г. Оряховица, селата Шемшево, Беляковец и Самоводене и два леки автомобила, всички ползвани от 45-годишния мъж. В жилището в областния град полицейските служители се натъкнали на инсталация за отглеждане на марихуана, торове, почвена смес, 90 саксии със засети растения от рода на конопа и 1200 грама сушаща се листна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис.

В стопанска постройка към имот в Шемшево е намерена и иззета втора инсталация, 200 саксии със засети растения с тегло на листната маса 35 кг и 1300 грама изсушени глави тревиста маса. В апартамента в железничарския град не е открито нищо. Част от имотите били семейна собственост, а животни Недялко гледал в Шемшево. Допреди няколко години той е имал фирми и участие в дружества с различен предмет на дейност, но вече нито една не е действаща, сочи справка в Търговския регистър. 45-годишният заможен търновец, чиито законни доходи засега са неясни, е задържан с полицейска мярка до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство. Вчера не стана ясно дали прокуратурата ще задържи за по-дълго време мъжа след първата от началото на годината полицейска акция срещу производството на дрога в областта.

Нели СУКОВА

Сн. ОДМВР

6 коментара за “Полицията удари бизнеса с дрога на заможен търновец с куп имоти и луксозен джип

 • 09.07.2019 в 11:17
  Permalink

  Човек вече и магданоз да не смее да си посее в градината…

  Отговор
 • 10.07.2019 в 10:15
  Permalink

  Как ще е неизврстен като го пазеше Садъков.

  Отговор
 • 10.07.2019 в 10:25
  Permalink

  Който трябваше го знаеше , но явно е спрял да плаща такса спокойствие.

  Отговор
 • 10.07.2019 в 12:34
  Permalink

  Типично за Търново. Полицията те пази докато спреш да си плащаш или станеш неудобен. Най- често такава акция се прави след сигнал от друго РПУ

  Отговор
 • 10.07.2019 в 12:58
  Permalink

  Жалко , ако си използваха акъла и труда за позволени неща, всички щяха лека полека да се замогнат. Ама на искат за една година милионери да станат .

  Отговор
 • 10.07.2019 в 21:30
  Permalink

  Е те това се казва предприемач…

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!