Пак замириса на бензин около Петропавловския манастир, трасето посреща през уикенда кръг от планинския шампионат

Най-добрите пилоти и автомобили ще застанат на старта на планинско изкачване „Раховец – Лясковец 2019”, което ще се проведе на 13 и 14 юли (събота и неделя). Състезанието е ІV кръг от Националния шампионат по планинско изкачване. Организатори на планинското състезание са Автомобилната федерация на България, общините Горна Оряховица и Лясковец и СККА „Етър Рейсинг”.

На 13 юли (събота) пред Община Горна Оряховица ще се проведе административно-технически преглед на участниците и техните автомобили. Той ще започне в 9:00 ч. Заради провеждането му е създадена и временна организация на движението в центъра на Горна Оряховица. От 8:30 часа до приключване на мероприятието (около 12:30 ч.) за движение ще бъдат затворени улиците: „Цар Освободител“ от НЧ „Напредък – 1869“ до кръстовището с „Иван Вазов“; „Иван Вазов“ от пл. „Георги Измирлиев“ до кръстовището с „Янко Боянов“; „Св. Княз Борис І“ от кръстовището с „Елена Грънчарова“ до пл. „Георги Измирлиев“ и „Отец Паисий“ до кръстовището с „Иван Вазов“.

След провеждане на административно-техническия преглед участниците ще бъдат изведени до състезателното трасе в Лясковец. Автомобилите ще се състезават по пътя от стадиона към манастир „Св. св. Петър и Павел”. Дължината на трасето, което е едно от най-атрактивните и най-безопасните в България, е 3350 метра.

През първия ден ще се проведат тренировки в три манша. Същинската надпревара ще бъде на 14 юли (неделя)в три манша, като стартът на състезанието ще бъде даден в 11:00 ч. Награждаването на победителите ще се проведе в района на стартовата линия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *