9 четения

31 291 данъкоплатци и осигурители са обслужени в НАП през първото полугодие

7369 са посетили приходната администрация в областния град по повод подаване на данъчни и осигурителни декларации и уведомления за трудови договори, а 7053 по въпроси, свързани със здравния статус. 1117 са дошли в териториалната агенция, за да уточнят задължения по справки, получени чрез електронната услуга „Справки за задължения“. За 4144 клиенти причината е била необходимост от издаване на документ, а за 1500 – регистрация и промени в регистрацията. Други 1428 са платили задълженията си с карта през ПОС терминал. 695 са били гражданите, дошли, за да получат информация, а 373 – за да им бъдат заверени документи за чужбина. 1900 са посетили НАП – В. Търново, за да подадат заявление за подаване на документи по електронен път, а 3074 – за издаване на ПИК (персонален идентификационен код). 126 от клиентите на приходната агенция през първото полугодие са били в неравностойно положение.

Системата за управление на опашките е своеобразна форма за противодействие срещу нерегламентираното извършване на услуги. Тя позволява и стриктен контрол върху работата на служителите. Системата автоматично отчита както средното време за изчакване и за обслужване, така и средното време, за което даден инспектор извършва съответната административна услуга.

Около 10 минути е било средното време за изчакване на клиент през първото полугодие, а между 10 и 11 минути – за неговото обслужване.

С. МАРИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!