Бронз за баскетболистките на Поликраище от Игрите на малките селища

Баскетболистките от Поликраище се класираха на трето място на Държавните игри на малките селища. Първенството тази година се проведе в Аспарухово, община Дългопол. В баскетболния финал за момичета до 14 години участваха отбори от Вълчи дол, Велики Преслав, Сунгурларе, Перущица, Дългопол и Поликраище.

В предварителната група момичетата на треньорката Маринела Агаларева победиха Сунгурларе и загубиха от Велики Преслав. Това ги прати в битката за бронзовите медали, където съперник им беше отборът на домакините от Дългопол. „Получи се много драматичен мач, две минути преди края домакините водеха с 2 точки, но в крайна сметка ние наложихме волята си и победихме с 4 точки. Момичетата играха страхотно и показаха воля в трудни моменти, затова искам да им благодаря за старанието и времето, което отделят за подготовка. Благодаря и на президента на БК „Росица” Румен Тодоранов, който направи възможно участието ни в игрите”, разказа треньорката Маринела Агаларева.

За отбора от Поликраище играха Гергана Димитрова, Елеонора Стефанова, Илиана Лалева, Стела Димитрова, Тереза Попова и Христиана Миланова. Те и тяхната треньорка Маринела Агаларева получиха поздравления за представянето си и от спортния министър Красен Кралев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *