21 четения

Кметът нахока строителите на новия стадион

ПУБЛИКАЦИЯ НА „БОРБА“ И СВОЕВРЕМЕННА НАМЕСА НА КМЕТА ДАНИЕЛ ПАНОВ УСКОРИХА ИЗОСТАНАЛАТА РАБОТА ПО ИЗГРАЖДАНЕТО НА НОВИЯ СТАДИОН С ИЗКУСТВЕНО ПОКРИТИЕ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Както вече съобщихме, съоръжението трябваше да е готово още преди месец, както бе обещано, а родители поканиха за откриването му лично Бойко Борисов. Досадното забавяне обаче ядоса кмета и той нахокал част от изпълнителите да не шикалкавят, а да работят, разказаха очевидци.

„Във Велико Търново стартираха същинските строителни дейности по новия тренировъчен терен за футбол, който ще бъде изграден над Спортното училище в кв. „Бузлуджа“. Кметът Даниел Панов посети обекта и провери хода на работата, след като вече са факт съгласуването и разрешаването на всички въпроси, свързани с подземните комуникации и мрежи“, информираха пък от Община Велико Търново.

Вече активно се работи по присъединяване на новия футболен терен към ВиК мрежата на града. От утре започва и изграждането на съвременната дренажна система. Тренировъчното игрище ще има и поливна система, за да бъде предпазвано изкуственото тревно покритие. Ще бъде монтирано и осветление, което ще позволи занимания във вечерните часове.

Новото игрище ще е със стандартни според футболните изисквания размери – 105/68 метра, ще бъде монтирана ограда от плетена мрежа с височина шест метра, ще има и обходна алея. За изграждането му правителството отпусна 700 000 лева.

Спортният обект ще подобри условията за подготовка, както на близо 300 таланти от школата на ФК „Етър“, така и на учениците от Спортното училище.

С. МАРИНОВ

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!