18 четения

Момичета от учебната компания BOYAR DREAMS участваха в обучителен лагер

ДЕВЕТ МОМИЧЕТА ОТ УЧЕБНА КОМПАНИЯ BOYAR DREAMS ОТ ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ „Д-Р ВАСИЛ БЕРОН“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО УЧАСТВАХА В ОБУЧИТЕЛЕН ЛАГЕР ALL STARS, ОРГАНИЗИРАН ОТ СДРУЖЕНИЕ „ПРОЕВРОПЕЙСКА МРЕЖА”. За участие в лагера се кандидатства и за местата в проекта тази година са се борили 105 ученици от цялата страна. Одобрени са били половината, сред които и възпитаниците на Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“, казва инж. Славка Проданова, която работи с учениците от учебната компания.

Анета Филипова и Галя Стелянова от осми клас, Габриела Кондева и Камелия Лесичкова от девети клас, Веска Филипова, Гергана Терзиева, Дженифър Ибришимова, Красимира Георгиева и Симона Димитрова от десети клас – това са били момичетата, които в продължение на шест дни, заедно с ученици от Костинброд, Дупница и София, са участвали в интерактивни упражнения, театрални и видеоработилници.

Акцент в обучителния лагер са ценностите толерантност и многообразие, активно гражданство и критично мислене. Чувствителността по проблемите на невидимия расизъм и другите форми на нетолерантност изисква от младите хора да притежават и лидерски умения, и умения за работа в екип, и комуникативни умения.

Лагерът се организира като част от проекта „STAR (Stand Together Against Racism) – Заедно срещу расизма“, международна инициатива, по която работят партньори от Испания, Италия, България и Полша за периода 2017 – 2020 по програма „Еразъм +”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *