7 четения

Областният информационен център отчете дейността си

18 ИНФОРМАЦИОННИ СЪБИТИЯ С НАД 180 УЧАСТНИЦИ В ТЯХ Е ПРОВЕЛ ОБЛАСТНИЯТ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО за първите шест месеца на годината. В офиса на центъра са консултирани близо 250 посетители, които са отправили различни запитвания, свързани с финансирането на европроекти. За същия период екипът на центъра е взел участие в шест различни събития и инициативи и е оказал логистично и организационно съдействие за провеждане на осем събития на други институции и организации. През първото полугодие ОИЦ – Велико Търново, е популяризирал по своите информационни канали 20 инициативи и проекти, изготвени са и разпространени 22 седмични електронни бюлетина и са генерирани 96 публикации по различни теми в регионалните медии.

До момента във Великотърновски регион има сключени 197 договора на обща стойност 187 839 839 лв. Най-много – 71, са проектите с финансиране от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, 63 по ОП „Иновации и конкурентоспособност“, 26 по ОП „Региони в растеж“ и 11 проекта по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“.

Предстоят разяснителна кампания по вече стартиралата процедура „Изпълнение на демонстрационни проекти в областта на управлението на отпадъците“ по ОП „Околна среда“ и информационна среща на тема „Възможности за финансиране от европейските структурни и инвестиционни фондове“.

Снимка Светослав СТЕФАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!