60 четения

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО през периода 09 юли 2019 г. – 15 юли 2019 г.

Във вторник времето ще запази характера си – ще има променлива облачност. След обяд ще се0910 развива купеста облачност и на отделни места, предимно над полупланинските райони, е възможно да превали дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа слаб вятър от запад- северозапад. Минималните температури ще бъдат между 16° и 19°. Максималните температури ще бъдат между 26° и 29°.

В сряда ще преобладава време със значителна облачност и превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 15° и 18°. Максималните температури ще бъдат между 24° и 27°.

В четвъртък и петък ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 17° и 20°. Максималните температури ще бъдат между 26° и 29°.

От събота до понеделник преди обяд ще преобладава време с променлива облачност. След обяд и вечер облачността временно ще се увеличава и на места ще превали дъжд. Очакват се и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 17° и 20°. Максималните температури ще бъдат между 26° и 29°.

Над западните и централните части на Стара планина във вторник преди обяд ще преобладава време с променлива облачност. След обяд ще се развива значителна купеста облачност, на места с превалявания от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 20°, през деня ще се понижават.

В сряда ще преобладава време със значителна облачност и превалявания от дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 17°.

В четвъртък и петък ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа умерен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 17°.

От събота до понеделник преди обяд ще преобладава време с променлива облачност. След обяд и вечер облачността временно ще се увеличава и на места ще превали дъжд. Очакват се и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър, в събота и неделя от север-северозапад, в понеделник – от изток. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 17°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат по-ниски от температурите на 1200 м. с около 7°.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!