17-годишният горнооряховчанин Денислав Иванов стана в Португалия световен шампион по танци

17-ГОДИШНИЯТ ГОРНООРЯХОВЧАНИН ДЕНИСЛАВ ИВАНОВ СТАНА СВЕТОВЕН ШАМПИОН ПО ТАНЦИ НА ФИНАЛИТЕ НА DANCE WORLD CUP 2019 В ПОРТУГАЛСКИЯ ГРАД БРАГА. Денислав е възпитаник на Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“ във Велико Търново, където е избрал да учи химия. Танцува обаче в балет „Калина” при Народно читалище „Напредък 1869” в Горна Оряховица.

20 000 танцьори от 62 страни са се състезавали в Брага. Сред тях са били и солистите на „Калина“ Кристина Георгиева и Денислав Иванов, чийто художествен ръководител е Калинка Генова. Кристина Георгиева се състезава в категория деца и в стил акроденс тя се е класирала на 7-о място, на стотна от заветната шестица. Кристина Георгиева е отлична ученичка на ПГЕЕ „В. М. Ломоносов” в Горна Оряховица и за първи път участва в световно състезание по танци.

Денислав Иванов е състезател в категория „Джуниър” и грабнал златото в стил „Модърн”. Танцът му „Прероден” по хореография на Александра Драгова е спечелил първо място при убийствена конкуренция. Оценката на Денислав е била 98,3 точки от 100 възможни. Така горнооряховчанинът е оставил втория в класирането на четири точки след себе си.

Денислав има и сребърен медал за танца си „Неволите на казака”, който е в стил „Шоу джуниър”. И двата отличени танца са на хореографа Александра Драгова.

Благодарение на отличното си представяне Денислав е получил покана да танцува и в галашампионата, който се е провел в последния ден на световното първенство. В галашампионат участват най-добрите танцьори от всички категории и стилове на първенството. Там Денислав е спечелил наградата за най-добър солист в категория „Джуниър” и категория „Сеньори” за цялото световно първенство и за всички стилове.

Денислав се е завърнал от Португалия и с още награди – двудневно обучение в Мадрид, годишна стипендия и участие в трупата на Жан Филип Дюри в Мадрид, както и парична награда от 600 евро. Той е носител и на една от шестте квоти за участие в друго световно първенство – World Dance Challenge.

С. БОЯНОВА

Един коментар за “17-годишният горнооряховчанин Денислав Иванов стана в Португалия световен шампион по танци

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *