Увеличиха парите на свищовската болница с близо 700 хил. лв.

В края на миналата година кметът на Свищов проведе редица срещи с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и председателя на Надзорния съвет на НЗОК Жени Начева, на които ги запозна лично с реалното финансово състояние на свищовската болница МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“. Първите резултати от срещите бяха налице още през ноември 2018 г., когато лимитът на лечебното заведение беше повишен с 40 хиляди лева, а от 1 юни 2019 г. на болницата е предоставено допълнително увеличение от 12 хиляди лева месечно.

Сега с писмо до кмета на Свищов Генчо Генчев изпълнителният директор на НСОРБ Силвия Георгиева го уведомява, че за свищовската болница МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ прогнозната стойност на средствата за 2019 година са увеличени спрямо 2018 година с 676 835 лв.

Последователните и целенасочени действия на общинското ръководство, ръководството на болничното заведение и подкрепата на национално ниво вече дават своите положителни резултати. Към 30.06.2019 г. лечебното заведение е на печалба от 40 хил. лева спрямо 233 хил. лева загуба за същия период на 2018 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *