Спорт

Отлично представяне на свищовски бойци на галавечер по кикбокс

На 6 юли в гр. Козлодуй се проведе професионална галавечер по кикбокс Pro Fight 15, в която участваха някои от най-добрите бойци в България. Събитието включваше 11 битки по правилника на професионалния кикбокс, както и 9 полупрофесионални срещи, където беше даден шанс за изява на млади и перспективни състезатели от страната. В спортния форум взеха участие двама представители на СК “БОЛГ“ – Свищов – Катерина Минкова и Иван Ангелов.

Своя дебют на подобен форум в подгряващите срещи в кат. до 52 кг, възрастова група девойки младша възраст, направи Катерина Минкова. Тя записа убедителна победа по точки над представителка на домакините от Golden Boys – Козлодуй, с единодушно съдийско решение.

Иван Ангелов взе участие в основната файт карта и дебютира на професионалния ринг в двубой при мъже, категория до 70 кг. Срещата приключи още в първия рунд с технически нокаут в полза на Ангелов.

И двамата състезатели на  „БОЛГ“ – Свищов, бяха ръководени от треньора на клуба Мартин Минков. Той коментира, че макар Ангелов и Минкова да са медалисти от държавни първенства и международни турнири, участието на професионалния ринг е доста различно.

На среща в Община Свищов заместник-кметът поздрави състезателите и треньора им за отличното представяне и им връчи индивидуални грамоти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *