Представяне на резултатите от изпълнението на проект „Готови за училище” в община Стражица

Днес се състоя среща относно представяне на резултатите от изпълнението по проект „Готови за училище” в община Стражица. Целта на проекта бе увеличаване на записването и посещаемостта на деца от уязвими общности в детските градини, за да бъде повишена тяхната училищна готовност.
На срещата присъстваха председателят на Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе” – Деян Колев, председателят на Общински съвет Стражица – Илиян Маринов, директори на детски градини, кметове на населени места, експерти от община Стражица и др. В община Стражица проектът бе реализиран в детска градина „Ангел Каралийчев” и в филиала в с. Царски извор. Дейностите включваха покриване на такси за детски градини, медицински прегледи, учебни помагала и други.
Той се реализира от Фондация „Тръст за социална алтернатива” и сътрудничество със Стратегическия фонд за оценка за въздействието на Световната банка. Във Великотърновска област проектът бе координиран от Център за междуетнически диалпог и толерантност „Амалипе”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.