Свищовски състезатели усвояваха тайните на киокушин карате от легендарни майстори

Общо 20 възпитаници на треньора по карате – Митко Божанов, от клубовете „Академик“ (Свищов) и „Дунав“ (Белене) участваха в поредното издание на Международния летен лагер на Българската карате киокушин федерация (БККФ).

1618 състезатели и треньори от 28 държави тренираха неуморно в продължение на една седмица в черноморския спортен комплекс в курортен комплекс „Камчия“ край град Варна. По традиция обучението беше на изключително високо ниво и безплатно за всички участници.

И тази година каратистите можеха да попият знания от Канчо Хацуо Рояма – 9-и дан (директор на Международната киокушин кан организация). Той за поредна година дойде от Япония, за да учи на тънкости в най-трудния стил. Други легендарни майстори, които допринесоха за повишаване нивото на трениращите от цял свят, бяха Шихан Антонио Пинеро, 9-и дан – президент на Световната федерация (КWF), Шихан Анджей Древняк, 9-и дан (генерален секретар КWF), Шихан Дейвид Пиктхол, 7-ми дан (заместник-председател IFK).

Между тренировките каратистите на Митко Божанов можеха да се насладят на разходка с ветрохода „Калиакра“. Програмата на лагера включваше състезание за Световната купа по киокушин карате, а също и професионални битки от бойна верига SENSHI между едни от най-класните състезатели в този спорт. След едноседмичния лагер тренировките в Свищов и Белене продължават през цялото лято.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.