86 четения

Търновската и горнооряховската Спешна помощ получиха по една линейка

Центърът за спешна помощ във Велико Търново и филиалът в Горна Оряховица получиха по една линейка. Реанимобилите са осигурени от здравното министерство по проект „Подкрепа за развитие на спешната помощ у нас“. В понеделник превозните средства бяха вкарани в експлоатация, като преди това в тях са монтирани паникбутони и необходимото медицинско оборудване. Те разполагат с кислородна инсталация, дефибрилатор с ЕКГ, инфузионна помпа, апарат за механична вентилация, мобилен и стационарен аспиратор.

В края на юни в старата столица пристигнаха други две линейки и с последната от тази седмица автопаркът почти изцяло бива обновен.

В Горна Оряховица посрещнаха с огромна радост новия реанимобил, който ще замени най-стария, ползван от екипите в железничарския град.

„Старата линейка беше на повече от 15 години. Тя се чупеше много често, тръскаше и ни създаваше много неприятности. Нуждаем се от замяна и на останалите ни два реанимобила. Те също са амортизирали и на възраст над 10 години“, сподели д-р Виолета Пашова, началник на филиала на Спешната помощ в Горна Оряховица.

Тя припомни, че преди година именно заради проблем с линейка на екип медици от поверената й структура се наложило да извърви 2 км пеш в най-голямата жега, за да стигне до пациент с опасност за живота.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!