Новини

Президентът Румен Радев удостои Христо Панев с орден „Св. св. Кирил и Методий“

С ОРДЕН „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ПЪРВА СТЕПЕН БЕШЕ УДОСТОЕН ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯТ ХУДОЖНИК ХРИСТО ПАНЕВ. Той получи отличието лично от президента на България Румен Радев на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.

Държавни отличия получиха дейци на културата и изкуството, сред които Васил Михайлов и Ириней Константинов, които бяха наградени с орден „Стара планина“ първа степен за заслуги в областта на културата и изкуството. Актьорът и театрален режисьор Андрей Аврамов и председателят на Гражданско сдружение „Епископ Йосип Щросмайер“ Трифон Павлов бяха наградени с ордени „Св. св. Кирил и Методий“ втора степен. Румен Радев връчи орден „Св. св. Кирил и Методий“ огърлие на клавирния педагог, преподавател и дългогодишен директор на Националното музикално училище „Любомир Пипков“ Милка Митева.

„За мен е чест да връча висши държавни отличия на творчески дейци и общественици с безспорен авторитет, чиито имена се превърнаха в символ на цяла епоха от културното развитие на страната“, заяви държавният глава в словото си на церемонията.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *