17-годишните етърки четвърти на “Пълдин къп”, Анастасия Трифонова с индивидуален приз

На четвърто място се класира дамският отбор на „Етър ВТ“ до 17 години на международния турнир по футбол “Пълдин къп” в Пловдив, като само малшансът им попречи да стигнат до призовите места. Надпреварата за девойки се проведе в три дни на градския стадион “Пловдив“ с участието на домакините от “Пълдин”, “виолетовите”, македонските “Каменица САСА” и “Луботен” (Тетово), както и гръцкия АЕЛ (Лариса). Отборите играха всеки срещу всеки.

“Виолетовите” започнаха с равенство 1:1 срещу “Каменица САСА”, като изпуснаха куп голове, а контузия на основна състезателка ги остави да играят с десет души чак до края на турнира. Последва убедителна победа със 7:0 над “Луботен” (Тетово) и загуба с 1:0 от домакините от “Пълдин”.

В последния си мач етърки срещнаха лидера АЕЛ (Лариса), който до момента имаше три победи, и завършиха 1:1, като също можеха да спечелят. Така в крайна сметка гъркините станаха шампионки с 10 точки, втори е “Каменица САСА” със 7 т., трети станаха домакините с 6 т. пред “Етър”, с 5 т., а последен завърши “Тетово”.

Бяха връчени и пет индивидуални награди, като сред отличените бе и Анастасия Трифонова от “Етър ВТ”. В тима вече има и три нови попълнения от Русе – Алекс Палагачева, Росица Ромеова и Преслава Руменова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *