25 четения

След като „Борба“ писа: Намериха друга работа на мъж без ръка от Страхилово, семейство му се притече на помощ

52-годишният Пламен Тодоров от Страхилово вече не коси с храсторез, а боядисва мантинелите по пътя край селото. По-лека работа по социалния европроект на общината за хора с увреждания му бе намерена след репортаж на вестника за едноръкия косач. Освен това младо семейство от Велико Търново специално го е открило в Страхилово, за да му се притече на помощ. Инвалидът е без ток заради огромни дългове, оставени от децата му и бившата му жена, които вече не живеят при него. Те му оставили близо 8000 лева борчове, заради които са блокирани инвалидната му пенсия и заплатата, която получава по програмата. Реално Пламен живее на месец с около 30 лева!

„Дойде едно младо семейство специално и ме намери. Донесоха ми хранителни продукти от първа необходимост – салам, сирене, мляко, ориз, брашно и други. Дадоха ми и 50 лева. Много съм им благодарен. Благодарен съм и на Общината в Полски Тръмбеш, че ми намериха по-лека работа в селото. Нека добрите хора никога да не свършват!“, каза Пламен Тодоров, трогнат от жестовете.

Един коментар за “След като „Борба“ писа: Намериха друга работа на мъж без ръка от Страхилово, семейство му се притече на помощ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!