120 четения

Панорамни площадки стават новата атракция на старата столица

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ДАНИЕЛ ПАНОВ ПРЕДСТАВИ ЛИЧНО НОВАТА АТРАКЦИЯ НА ГРАДА – ПАНОРАМНИ ПЛОЩАДКИ НА УЛ. „СТЕФАН СТАМБОЛОВ“, откъдето се разкрива прекрасна гледка към поречието на Янтра, Паметника на Асеневци, старинната част на града и Царевец. Местата са обособени като кътове за отдих още през социализма, но досега не бяха ремонтирани. Почти няма посетител на града, който да пропусне възможността да се снима от площадките и да не пусне впечатляващите кадри в социалните мрежи. По мнението на мнозина те са и една от най-добрите реклами за туристическия потенциал на града.

Завърши основният ремонт на първата от двете панорамни площадки, а само до броени дни ще бъде готова и втората. С новата визия на местата за отдих и снимки се похвали в личния си профил във Фейсбук кметът Даниел Панов. Според него използвана е специална декинг настилка, оформени са кътове за отдих с футуристични скамейки и зелени площи с поливна система. Край площадката бяха реставрирани и двете старинни сграфитопана.

Дейностите са част от цялостното подобряване на облика на градската среда и инфраструктурата в Старо Търново.

 

3 коментара за “Панорамни площадки стават новата атракция на старата столица

 • 12.07.2019 в 15:24
  Permalink

  Защо пейките са до пътя а не до гледката :))
  Всеки нормален би искал да седне хубавата гледка а не пътя.
  Умници

  Отговор
 • 12.07.2019 в 16:38
  Permalink

  Много хубаво изглежда. Остава да видим и новият център.

  Отговор
 • 14.07.2019 в 8:18
  Permalink

  Поздравления за направеното! Велико Търново има нужда от подобни места за отдих на туристи и местни граждани,за ‘запечатване“ на неповторимата гледка,откриваща се оттам! Когато нещо е направено както трябва,човек не може да не се възхити…..Остава на нас опазването.И дано критикарите се позамислят,защото не може към всичко около нас да бъдем черногледи.Нека имаме очи и за “бялото“,което не е толкова много,нека го “виждаме“!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!