Новини

До края на лятото приключва ремонт за 1,1 млн. лв. на 6-километровата отсечка Килифарево – Плаково

ДО КРАЯ НА ЛЯТОТО ЩЕ ПРИКЛЮЧИ ПЪЛНАТА РЕКОНСТРУКЦИЯ НА ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЯ ПЪТ МЕЖДУ КИЛИФАРЕВО И ПЛАКОВО. 250 хил. лв. от местната хазна бяха дадени за половината му ремонт миналата година, а още толкова са отпуснати за завършването му през тази. Ремонта инспектира лично кметът Даниел Панов. Инвестицията за един от най-лошите общински пътища, който не е правен близо половин век, е реализирана и благодарение на общинския съветник Георги Марков.

В момента се работи по реконструкцията на моста над р. Белица, който също е част от четвъртокласния път между Килифарево и с. Плаково. Обновлението му, което включва и подмяна на основите, е за 600 хил. лв., като същевременно е запазен и характерният старинен вид. Прогнозните планове са обновяването да приключи през летния сезон.

Изцяло преасфалтиран пък вече е общинският път между Килифарево и Плаково.

Докато основният ремонт е в ход, движението се осъществява по обходен маршрут Килифарево – път II-55 (Велико Търново – Гурково) – с. Нацовци – с. Големаните – с. Плаково (двупосочно). По това трасе пътува и автобусната линия между Велико Търново и с. Плаково.

С. МАРИНОВ

 

One thought on “До края на лятото приключва ремонт за 1,1 млн. лв. на 6-километровата отсечка Килифарево – Плаково

  • А каква става с пътя Дебелец – Плаково. Трагедияяяяя!!!!!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *