3 четения

Два протеста отбелязаха деня на кучешкото месо в Сеул

Десетки хора, сред които беше и американската актриса Ким Бейсинджър, протестираха срещу яденето на кучешко месо в Сеул, съобщи Асошиейтед прес.
„Те нямат нужда от вашите сълзи, трябва им помощта ви – каза Бейсинджър. – Трябва да сложим край на тази жестокост. Трябва да помагаме на всички страдащи, а тези кучета и котки страдат“.
От другата страна, близо до сградата на Националното събрание, около 20 защитници на традицията призоваха търговията с кучешко месо да бъде легализирана.
В Южна Корея днешният петък по традиция се смята за първият от трите най-горещи дни в страната. Много хора вярват, че ако ядат супа с кучешко или пилешко месо, ще имат достатъчно сили да се справят с горещините.
Търговията с кучешко не е нито разрешена, нито забранена в Южна Корея. Напоследък тези ресторанти дори западат, защото все повече хора отглеждат кучета като домашни любимци. Миналата година проучване показа, че 80 процента от корейците не са яли кучешко месо от една година. Мнозина обаче са против забраната му, защото мислят, че това ще е отстъпление под натиска на Запада.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!