89 четения

Седмичен хороскоп за периода 12 – 18 юли

Добре преценявайте възможностите си и не поемайте непосилни задачи

Здраве: През тази седмица обърнете повече внимание на организма си, пийте вода и достатъчно течности, мерете кръвното си налягане и сърдечния пулс и не се ядосвайте за дреболии. Заради горещините е възможно да отмалявате или да получите главоболие, ако не приемате достатъчно течности. Бъдете по-внимателни в сряда, когато е пълнолунието и поредното лунно затъмнение, видимо от наша територия. То ще възбуди нервната система на мнозина, а това е и повод за здравословна уязвимост.

Красота и външен вид: Коса и коламаска: Подходящи дни за подстригване на косите – петък, събота, неделя, понеделник, вторник, четвъртък. Неподходящи: сряда. Коламаска направете в събота, неделя, четвъртък. Масажи: Релаксиращи масажи: понеделник и вторник. Забранени са масажите на таза и бедрата в петък, събота и неделя. Обеци и татуировка: Всички дни са подходящи за тези процедури. Сауна и парна баня: Луната няма препоръки към тези спа процедури.

Хранене и диета: Луната е нарастваща до вторник включително, а след това – намаляваща. Стартира четиринайсетдневен период, през който организмът по-лесно се освобождава от излишните килограми, стига да ограничавате храненето или да спазвате особен хранителен режим. Лунната диета тази седмица стартира на 17 юли през целия ден с настъпване на фаза пълнолуние. Можете смело да започнете лека диета от уикенда, когато Луната подкрепя тази постъпка, за да я продължите и в следващите дни.

Основни звездни аспекти: През тази седмица Луната гостува в Стрелец, Козирог и Водолей. Даваме си сериозна сметка за някои накриво казани думи в последния месец. Време е да се извиним или ако някой ни се извини – да приемем и простим. Така ще ни олекне. Насладете се на един великолепен уикенд заради хармоничния аспект между Луната, Марс и Юпитер. Щастието е на ваша страна, но то няма да ви огрее, ако и вие не направите нещо, за да го привлечете. Насладете се на живота си. В неделя Слънцето е в опозиция с Плутон. Ако големите цели, които имате за месец юли, са неоправдани или не са обвързани с възможностите ви, ще следва провал. Ако добре прецените на какво сте способни и не поемате инициативи заради ретроградния Меркурий, от тук нататък следват добри възможности. През новата работна седмица бъдете внимателни във вторник и сряда заради пълнолунието в Козирог и видимото от наши ширини лунно затъмнение. Завършете задачи, започнати в последните шест-седем месеца. Не предприемайте нищо ново.


ОВЕН

Допълнителни приходи

При вас в момента всичко се върти около материалния свят и спестяванията ви, които в последно време се изпариха заради увеличените разходи. Нищо друго не може да ви направи щастливи както парите в банковата сметка и признанието на работното място. Напоследък и двете някак ви липсват. През тази седмица имате възможност да получите допълнителни приходи, които да запазите за черни дни. Пълнолунието в Козирог също има отношение към печеленето на пари, така че престои да станете малко по-гъвкави, да получите предложение за допълнителна работа или просто да ви платят стари борчове, с които да запълните дупките.


ТЕЛЕЦ

Радостни събития

Чувствате сила и мощ. Сега е времето да влеете потенциала си в някои дейности, с които се бяхте заели в последните няколко месеца, но така и останаха недовършени във вашето ежедневие. Не стартирайте нови дела, а концентрирайте енергията си в довършване на старото. Пълнолунието в Козирог е причина за радостни събития във вашия личен живот и емоционалния ви свят. При мнозина едно затормозяващо приятелство, което ви товари и кара да се чувствате изтощени, е напът да бъде разтрогнато, а вие – да се почувствате преродени след това. Като цяло тази седмица ви помага да хармонизирате личните си взаимоотношения и въобще взаимоотношенията със заобикалящия ви свят.


БЛИЗНАЦИ

Направете планове

Очаква ви седмица, през която ви се изсипват хиляди отговорности на главата. Трябва да откликнете навреме, без да отлагате нищо за бъдещето. В момента се намирате в доста щастлив период и не мислите за сериозните неща от живота, но само след два дни обстоятелствата ще бъдат променени. Подгответе се да вземате важни решения, от които зависи не само вашето развитие, а и развитието на хората около вас. Не прибягвайте обаче към действия, а просто планирайте бъдещето. Знаете, че заради ретроградния Меркурий в момента имате запор за нови инициативи и така ще е до края на месеца.


РАК

Слагате край

Очаква ви благоприятна седмица, която можете да изживеете с много добро настроение и положителна нагласа. Свършете замисленото днес и се отдайте на хубави преживявания през уикенда. Насрочете си срещи с хора, с които се чувствате прекрасно. През новата работна седмица ви очакват раздвижвания и промени. Пълнолунието в Козирог е причина да се чувствате психически лабилни и неособено подготвени да затворите важна страница в живота си, но трябва да го сторите. Независимо дали сте на работа, или в почивка, вие трябва да сложите край на нещо в своето битие.


ЛЪВ

Разместване вкъщи

През този период ще се наложи да обърнете малко повече внимание на близките си, на семейството и на хората, които обичате с цялото си сърце. Ретроградният Меркурий ще предизвика желание да направите ремонт вкъщи или да разместите някои мебели за по-добър комфорт. От друга страна, започва едномесечен период, в който е добре да сте малко по-пестеливи, за да не си докарате финансови проблеми. Избягвайте кредитите и си правете стриктна сметка. В любовта сте особено ревниви и това едва ли ще се хареса на хората около вас. Защото не ревнувате само половинката, а и близките си.


ДЕВА

Бъдете адекватни

За вас предстои благоприятен период, който изисква да бъдете особено адекватни и да планирате всяко свое действие. Срещите с приятели и хора от близкото обкръжение ще преобладават. Излизанията зачестяват, а позвъняванията по телефона ще са ежедневно явление. Прекарвате повечето от времето си с някого и разговаряйки с някого. Внимавайте през работната седмица тези разговори да не ви разсеят. Не бива да си позволявате допускане на грешки, които за в бъдеще ще ви струват скъпо. Все пак не забравяйте, че сме в период на ретрограден Меркурий.


ВЕЗНИ

Положителна настройка

Добрата новина е, че напрежението и липсата на сили и енергия вече са в миналото. През тази седмица успявате да се настроите положително и по този начин да предизвикате щастието на своя страна. Благоприятната за вас звездна обстановка говори за подобрение на финансовото и материалното ви състояние. Ще се чувствате прекрасно, ако има кой да оцени действията ви, работата ви и да ви потупа по рамото. Пълнолунието в Козирог в дните вторник и сряда изисква от вас да си стоите повече време вкъщи и да прекарвате повече време с близките. Говорете си с тях, вълнувайте се от вашите общи проблеми. Всичко това ще ви сближи още повече.


СКОРПИОН

Бавно и полека

След като Меркурий вече е ретрограден, вие не можете да стартирате новите си проекти или да тръгнете по нов път. Но пък можете спокойно да завършите някои вече започнати задачи и да подобрите ритъма си на работа като цяло. Тази седмица обръща повече внимание на детайлите в живота ви и независимо дали работите, или сте на почивка, вие ще сте особено внимателни и ще стъпвате леко, крачка по крачка, без да правите нито една необмислено. В сферата на личните взаимоотношения ще се простите с човек, който до този момент ви вредеше с постоянни оплаквания. Съдбата сама ще ви раздалечи от него.


СТРЕЛЕЦ

Приятна изненада

Независимо дали сте на работа, или използвате годишния си отпуск, вие сте в отлично настроение. Тази седмица ще бъде значима за вас. Предстоят ви възможности и шансове, но не за ново начало, а за довършване на нещо старо в живота ви. Мнозина от вас ще направят сериозни анализи, изхождайки от грешки в миналото. Пълнолунието в Козирог е причина да получите допълнителни финанси – плащания по проект, който вече сте забравили или сте загубили надежда, че парите по него ще ви влязат в джоба. Е, изненадата е налице и е доста приятна в летните месеци.


КОЗИРОГ

Нещата потръгват

Очаква ви благоприятен период. След като от десетина дни работите по затварянето на една стара страница, вече е време да разберете, че цялата книга е прочетена. Идва пълнолуние във вашия знак, което активира с пълна сила вашия обществено-социален живот, желанието ви да се наситите със страсти и преживявания. Затворете стари проекти, приключете стари задачи. По всичко личи, че нещо в живота ви потръгва. Отнесете се сериозно към възложените ви задачи и можете да очаквате повишение, а в любовта – ново запознанство.


ВОДОЛЕЙ

Труден период

Желанието ви за възвръщане към традиционното ежедневие няма да бъде изпълнено и през тази седмица. Предстои ви период на силни възбуди, емоции и възможност да изявите своята лична индивидуалност. Оправдаете ли очакванията на хората, които възлагат надежди на вас, съвсем скоро социалният и материалният ви статус могат да бъдат променени. Внимавайте в началото на идната седмица. Пълнолунието в Козирог ще ви направи особено чувствителни, тънкообидни и трудни за общуване. Това е така, защото вие виждате нещата по един начин, но той е твърде различен от общоприетия. Някак възприятията ви се бият с обществените. Затова и няма да ви е лесно.


РИБИ

Морски уикенд

За вас също предстои един доста вълнуващ период. От една страна, той е завършващ, защото ви помага да положите края на нещо, което ви беше страх да приключите в последните няколко месеца. От друга страна, пълнолунието в Козирог е причина да се чувствате окрилени от нови идеи, мечти, амбиции. Пътуванията на кратки и дълги разстояния са прекрасен начин да разпуснете напрежението и да се почувствате облагородени. Дори и да не сте в отпуск, редно е да отскочите до морето само за уикенда. Това ще ви зареди с много енергия.


ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

12 юли. Родени сте на ден, който ви е сладка отплата за добри деяния в минало превъплъщение. Контактни и много позитивно мислещи, вие понякога не можете да прецените хората, с които дружите. И не за друго, а защото си мислите, че всички са добри и искрени като вас. Това не е така. Претърпявате доста разочарования и все повече и повече се убеждавате в нелоялността на хората. Не се предоверявайте и не позволявайте да се превръщате в трамплин за постигане на чужди цели.

Годината, в която навлизате, ще постави някои трудности и перипетии на пътя ви. Целта е да реагирате адекватно, като ги отстраните максимално бързо. С две думи, очаква ви една по-тежка, но успешна година, през която ще се налага сами да се справяте с пречките пред себе си. За мнозина това ще е рутинна година, защото няма да предложи никакви нови начала или промени, а на тяхно място ще дойде ежедневната работа.

Здраве: Възможни са проблеми с кръвообращението.

13 юли. Не всичко при вас върви по мед и масло. И това никак не е случайно. Винаги ще се намери нещо, което да спре или обърне колата ви точно в последния момент. Трудностите и бариерите във вашия живот си имат скрит философски смисъл – да ви научат да се борите и живеете пълноценно; да не се отказвате лесно от първата пречка, а да сте последователни и упорити. Имате възможност да вървите с бързи темпове напред по пътя към своята реализация, да се качвате нагоре по стълбицата на йерархията, но само ако се съобразите с едно условие – да не слушате никого освен себе си и вътрешния си глас.

Годината, в която навлизате, ще ви предложи промени, пътувания и много нови неща, които ще се случват с ваша помощ. Трябва да сте активни и сами да предизвиквате промените в живота си. Доста интересна, тази година ще ви зареди с енергия. Изживейте я смело, но и разсъдливо!

Здраве: Възможни са проблеми с белите дробове. Ако сте пушачи, сега ще имате волята да се справите с порока.

14 юли. Вие сте променливи и вечно търсещи натури. Не обичате еднообразието, а по сърце ви е да пътувате и да откривате все нови и нови неща. Мнозина изглеждат дори повърхностни в очите на обществото, но това е вашият начин да живеете живота си. Абстрактното ви виждане се изразява и в работата ви, и в личния ви живот. За да се чувствате истински щастливи, трябва да си изберете такава работа, която да е изпълнена с предизвикателства, пътувания и отдаване в полза на обществото.

От днес за вас стартира година на стабилизация. След бурните промени, които протекоха около вас в последно време, сега се налага да забавите темпото и да запазите един по-разумен ритъм на живот. Това е прекрасна година за сключване на брак и за заздравяване на семейните отношения.

Здраве: Отслабва имунната ви система и това може да доведе до чести настинки и проблеми с гърлото, горните дихателни пътища, носа.

Станислав Климентов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *