Японци спечелиха шампионата по хеви метъл плетене

Японската група “Гига боди метъл” спечели първия шампионат по хеви метъл плетене, организиран във финландския град Йоенсу, съобщиха Асошиейтед прес и ТАСС.
Тяхното шоу включваше куфеещи сумисти и мъж, облечен в кимоно, който плетеше. Според журито, освен че са представили националната култура, те са взаимодействали най-добре с публиката.
На сцената участниците трябваше да демонстрират плетаческите си умения, докато танцуват под звуците на хеви метъл.
“Нелепо е, но е толкова забавно” – каза Хедър Макларън, докторантка от Шотландия, пробвала се да спечели световната титла.
Финалистите – 12 на брой, чуха песните, с които ще се представят, само два часа преди да излязат на сцената. Изпълненията им в препълнения център по народно творчество в града гледаха около 200 души, които се бяха издокарали подобаващо в кожени дрехи и разтърсваха дълги коси в ритъм. Финалът е гледан по интернет от над два милиона души от цял свят.
Хеви метълът е много популярен във Финландия. В страната има най-много метъл групи на глава от населението.
“Във Финландия е много тъмно през зимата и това е може би е в корените ни. Ние сме малко меланхолични, като ритъма” – каза Марк Пиконен, един от тримата в журито.
Макар и комбинирането на хеви метъл с плетене да е странно, организаторите казаха, че в страната има и други необичайни шампионати, като свирене на въздушна китара, футбол в блато, носене на жена. Там обичат да честват лятото.
“Много е освобождаващо – каза 35-годишната медицинска сестра Елиз Шат от Мичиган, която участва в шампионата със 71-годишната си майка и 64-годишна тяхна приятелка. – Плетенето е толкова вглъбена дейност, а така става енергична и раздвижва кръвта”.
Второто място спечели Елен – студентка от Дания, а третото – представителите на САЩ – група “9-инчови игли за плетене”.

Източник: БТА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *