Новини

12 г. затвор за пияния шофьор, който остави четири трупа край Лясковец

Задържаха Бисер Арсов още в съдебната зала

ПИЯНИЯТ ШОФЬОР, КОЙТО ЗАТРИ ТРИМА НА МЯСТО, А СЛЕД ТОВА ЕДИНСТВИЯНТ ОЦЕЛЯЛ ИЗДЪХНА, най-после получи в петък съдебно възмездие. Съдия Христо Томов от Окръжния съд даде на Бисер Арсов от Върбица 12 г. затвор и постанови да бъде арестуван в съдебната зала. Промяната на мярката му за неотклонение в най-тежката стана заради опасността да избяга. По делото в защита на Арсов най-сетне се яви адв. Марин Марковски заедно с търновеца адв. Милчо Ванев. Заради болнични на Марковски делото се отлага няколко пъти, а Арсов заяви, че ще говори само пред него. В петък той все пак каза, че съжалява за стореното, но бил… изряден, защото имал гражданска!

НАГЛЕД ТЕЖКАТА ПРИСЪДА ЩЕ БЪДЕ ОСПОРВАНА ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ. Прокурорът Цани Попов иска 14 г. затвор, другите адвокати на близките искат 20 години, а представителят на гаранционния фонд настоява за 16 г. решетки. Така това скандално дело ще ходи в Апелативния съд.

34-годишният Бисер Арсов от Върбица бе даден на съд за три убийства на пътя и двама тежко ранени при кървава драма между Лясковец и Долна Оряховица. Катастрофата стана на 26 ноември 2016 г. Той е карал лек автомобил „Форд Мондео“ пиян с 1,28 промила алкохол в кръвта и със скорост от 110,7 км/ч, при ограничение до 90 км/ч. Бисер ударил лек автомобил „ВАЗ 2121“ и причинил смъртта на намиращите се на пътното платно зад колата трима мъже и ранил още двама.

Самият Арсов бе ранен в катастрофата и заради това прокуратурата му наложи 2000 лева парична гаранция вместо арест. След това мъжът обаче избяга в Холандия въпреки забраната. После бе обявен за международно издирване. През май тази година той бе предаден на полицията лично от един от най-известните адвокати у нас Марин Марковски.

ЗЛОВЕЩАТА КАТАСТРОФА ОСТАВИ ТРИ СЕМЕЙСТВА БЕЗ СЪПРУЗИ И БАЩИ. Бяха прегазени 37-годишният Марио Начев, 50-годишният Николай Паралесов от Д. Оряховица и 41-годишният Тони Паунов от Горна Оряховица, а 55-годишният Данчо Каменаров оцеля по чудо. Той обаче почина преди половин година. Близките не предявиха парични искове срещу Арсов и се довериха на гаранционния фонд, който ще търси пари от него.

Нели СУКОВА

2 thoughts on “12 г. затвор за пияния шофьор, който остави четири трупа край Лясковец

  • И защо Гаранционен фонд – нали уж имал Гражданска? Някой май е подхлъзнал роднините – ако не заведат иск за пари, няма да получат ей така автоматично нищо. Или ще е от типа на 1000лв. Незнанието няма да им помогне, а явно някой нарочно им е дал крив съвет. Познайте защо.

    Отговор
    • Няма Гражданска, когато си употребил алкохол…

      Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *