Четири нови детски площадки за 121 хил. лв. започват в Павликени

Кметството реализира проект по „Красива България”

НАЧАЛОТО НА СТРОИТЕЛСТВОТО НА НОВИ ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ ЗА ИГРА ПОСТАВИХА КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ПАВЛИКЕНИ ИНЖ. ЕМАНУИЛ МАНОЛОВ И ЕМИЛ ИВАНОВ ОТ ФИРМА “СТРОЙКО” ООД. Те направиха първата копка по последния проект на Общината „Изграждане на четири броя детски площадки със съоръжения, достъпна среда и благоустройство на дворното пространство на Детска ясла – Павликени”. Проектът е съфинансиран от „Красива България” и бюджета на Община Павликени, като общият размер на инвестицията е 121 959 лева, от които 55 491 лева са от местната хазна.

„Нашите деца ще имат нови, уютни, красиви и сигурни кътове, където ще се забавляват на воля. Основна цел е да осигурим за подрастващите именно сигурността и спокойствието, които са им нужни, за да растат здрави и щастливи в своя роден град. Вече изградихме такива детски площадки в дворовете на всички детски градини в града и сме убедени в ползата от тях“, каза градоначалникът по време на официалната церемония по първата копка, която се състоя в края на миналата седмица.

В РАЗРАБОТЕНИЯ ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОЕКТ СЕ ПРЕДВИЖДА СЪЗДАВАНЕТО НА НОВА АЛЕЙНА МРЕЖА. Край нея ще се направят четири площадки за игра с ударопоглъщаща синтетична настилка. Непосредствено до всяка площадка ще се изгради и по един пясъчник. Проектът включва и подмяна на част от настилката от тротоарни плочи около сградата, тъй като на места тя е силно амортизирана. Ще се реновират и алеите от входовете откъм улиците от север и юг до сградата на яслата.

Планирано е и създаване на леснодостъпна среда за ползвателите на услугите в детската ясла. В момента достъпът до входовете се осъществява единствено чрез открити стълби.

С. МАРИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *