Новини

Елена Иванова представи пътеводителя си „52 екопътеки“ във Велико Търново

ПЪТЕВОДИТЕЛЯ СИ „52 ЕКОПЪТЕКИ“ ПРЕДСТАВИ В ПЕТЪК ВЕЧЕРТА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЕЛЕНА ИВАНОВА. Горнооряховчанката, която от години живее и работи в София, се срещна със свои приятели, почитатели и съученици в книжарница „Хеликон“ и дълго разказва за това как избира местата, по които да пътешества, за блога си „Думи в друми“ и за това как се е появил пътеводителят.

„Обикновено тръгвам от Гугъл. В интернет е пълно с туристически сайтове, оттам със съпруга ми избираме следващите маршрути. В началото пътувахме малко хаотично, сега в началото на всяка нова година започнах да правя списък с местата, които искаме да посетим“, казва Елена и допълва, че когато се върне у дома, сяда да опише приключението. Прави пътеписите си кратки, точни и ясни, за да са полезни за хората, които искат да ги видят и ще тръгнат по стъпките й. Елена е възпитаник на Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“ във Велико Търново. След това е завършила математика в Софийския университет и работи по специалността си.

От няколко години прави блога си „Друми в думи“, в който има 100 000 посещения месечно. Когато статиите в сайта набъбнали до около 300, от издателство „Сиела“ й предложили да събере в книга екопътеките, които е посетила. Така се появил и този справочник за пътешественици.

Пътеките са 52, колкото са уикендите през годината. В началото местата били повече, но Ели махнала пътеписите за неподдържаните екопътеки и за тези, които са опасни за туристите. Четири от екопътеките са около Велико Търново – тези около Еменския каньон, Хотнишкия, Христовския и Зараповския водопад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *