Преждевременно родените деца е по-малко вероятно да имат продължителна романтична връзка, когато пораснат

Преждевременно родените бебета по-трудно ще намерят партньор в любовта, когато пораснат, сочат резултатите от изследване, цитирани от ЮПИ.
Преждевременно родените деца и децата с ниско телесно тегло при раждането си са с 28 процента по-малка вероятност да се оженят или да имат продължителна връзка с партньор, отколкото родените на термина. Освен това възрастните, които са се родили преждевременно, са с 22 процента по-малка вероятност да имат деца.
„Изследването ни показва, че онези, които са се родили преждевременно, е по-малко вероятно да имат романтична връзка, да правят секс и да станат родители, отколкото родените на термина“, заяви ръководителката на изследването Марина Мендонса от университета в Уорик, Англия.
За целите на изследването били анализирани данни за 4,4 милиона възрастни. Учените заключили, че родените след по-малко от 32 гестационни седмици са с ограничени шансове за сексуална връзка. В сравнение с възрастните, които са се родили на термина, родените след по-малко от 28 гестационни седмици са с 3,2 пъти по-малка вероятност да правят секс.
„Предишни изследвания показаха, че преждевременно родените деца са с по-лоши социални контакти – по-често се затварят в себе си, свенливи са и е по-малко вероятно да поемат рискове, когато пораснат – отбеляза Мендонса. – Резултатите от настоящето изследване навеждат на мисълта, че тези характеристики изглежда остават непроменени в зряла възраст, затруднявайки възрастните, които са се родили преждевременно, да имат продължителна романтична връзка, да се оженят и да имат деца.“
Резултатите от изследването са публикувани в JAMA Network Open.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *