ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НА 16. 07.2019 г.

Вечерта и през нощта ще има променлива до значителна облачност и на места ще превали дъжд. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 13° и 16°. За В. Търново се очаква минимална температура около 14°. Във вторник сутринта е възможно временно разкъсване на облачността. През по-голямата част от деня ще има значителна облачност. Предимно около обяд и след обяд на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър от север. Максималните температури ще бъдат между 22° и 25°. За В. Търново се очаква максимална температура около 23°.

Атмосферното налягане бавно ще се повишава.

Над западните и централни части на Стара планина ще има променлива до значителна облачност и на места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 17°. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат около 10°.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 37.8° през 2011 г., а най-ниската измерена минимална температура е 9.9° през 1993 г.

Слънцето ще изгрее в 05 часа и 54 минути и ще залезе в 20 часа и 52 минути.

Фаза на Луната: едно денонощие преди пълнолуние.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

НИМХ – Филиал Плевен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.