62 четения

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО през периода 12 юли 2019 г. – 18 юли 2019 г.

В петък и събота ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 13° и 16°. Максималните температури в петък ще бъдат между 25° и 28°, в събота – между 27° и 30°.

В неделя преди обяд облачността ще се увеличи и около обяд и след обяд се очакват превалявания от дъжд и гръмотевици. На места валежите ще бъдат интензивни. Ще духа слаб вятър, преди обяд и около обяд от изток, късно след обяд – запад. Минималните температури ще бъдат между 15° и 18°. Максималните температури ще бъдат между 25° и 28°.

В понеделник над северозападните райони на Северна България ще се установи време с незначителна до променлива облачност. Над централните части на Северна България късно след обяд валежите ще спират и облачността ще се разкъса. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 15° и 18°. Максималните температури за северозападните райони на Северна България ще бъдат между 23° и 26°. За централните части на Северна България максималните температури ще бъдат между 20° и 23°.

От вторник до четвъртък ще преобладава време с незначителна до променлива облачност.. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 14° и 17°. Максималните температури във вторник ще бъдат между 22° и 25°, в сряда и четвъртък – между 26° и 29°.

Над западните и централните части на Стара планина в петък ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 17°.

В събота ще има променлива облачност. В следобедните часове на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от югозападната четвърт. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 19°.

В неделя ще преобладава време със значителна облачност и превалявания от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 15°.

В понеделник над западните части на планината ще се установи време с незначителна до променлива облачност. Над централните части на Стара планина късно след обяд валежите ще спират и облачността ще се разкъса. Ще духа силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 15°.

От вторник до четвъртък ще има променлива облачност, в следобедните часове с временни увеличения до значителна и на места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт. Максималните температури на 1200 м. постепенно ще се повишават и в четвъртък ще бъдат около 19°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат по-ниски от температурите на 1200 м. с около 7°.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *