Стефан Антонов оглави Общинския съвет на БСП

СТЕФАН АНТОНОВ ОГЛАВИ ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ НА БСП ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО в събота на конференцията на социалистите в община Велико Търново. Той поема поста от Стефан Стефанов, който подаде оставка като председател на БСП в старата столица.

Осем души бяха номинирани за поста, но Мариана Бояджиева, Стоян Витанов, Михаил Михалев, Петко Тюфекчиев, Красин Каракоцев и Роза Мишева си направиха самоотвод още преди началото на гласуването. Така при пряк избор делегатите трябваше да избират между Стефан Антонов и Димитър Чолаков. След преброяването на бюлетините Комисията по избора обяви и крайните резултати: 102 гласа за Стефан Антонов и 39 за Димитър Чолаков.

Стефан Антонов е начело на местната структура през последните пет месеца като изпълняващ длъжността председател на БСП – Велико Търново. Под негово ръководство търновските социалисти постигнаха сериозен резултат на изборите за Европейски парламент. Веднага след избирането си на поста Стефан Антонов заяви, че основната задача е спечелването на местните избори на 27 октомври.

„За мен на предстоящите избори успех би било да удвоим броя на общинските съветници. Има необходимите предпоставки за това, но големият, стратегическият резултат и успех е да спечелим кметското място двадесет години след последното управление на левицата в община Велико Търново. Заслужава си да се посветя, да се посветим на тази цел“, сподели Стефан Антонов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *