Стефан Антонов оглави Общинския съвет на БСП

СТЕФАН АНТОНОВ ОГЛАВИ ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ НА БСП ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО в събота на конференцията на социалистите в община Велико Търново. Той поема поста от Стефан Стефанов, който подаде оставка като председател на БСП в старата столица.

Осем души бяха номинирани за поста, но Мариана Бояджиева, Стоян Витанов, Михаил Михалев, Петко Тюфекчиев, Красин Каракоцев и Роза Мишева си направиха самоотвод още преди началото на гласуването. Така при пряк избор делегатите трябваше да избират между Стефан Антонов и Димитър Чолаков. След преброяването на бюлетините Комисията по избора обяви и крайните резултати: 102 гласа за Стефан Антонов и 39 за Димитър Чолаков.

Стефан Антонов е начело на местната структура през последните пет месеца като изпълняващ длъжността председател на БСП – Велико Търново. Под негово ръководство търновските социалисти постигнаха сериозен резултат на изборите за Европейски парламент. Веднага след избирането си на поста Стефан Антонов заяви, че основната задача е спечелването на местните избори на 27 октомври.

„За мен на предстоящите избори успех би било да удвоим броя на общинските съветници. Има необходимите предпоставки за това, но големият, стратегическият резултат и успех е да спечелим кметското място двадесет години след последното управление на левицата в община Велико Търново. Заслужава си да се посветя, да се посветим на тази цел“, сподели Стефан Антонов.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *