Свлачище заплашва блок в широкия център на Велико Търново

АКТИВИЗИРАЛО СЕ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ СВЛАЧИЩЕ ТРЪГВА КЪМ 6-ЕТАЖЕН ЖИЛИЩЕН КОМПЛЕКС В САМИЯ ЦЕНТЪР НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Сигнал за опасността на ул. „Филип Тотю” 19, вх. „А” и „Б”, е изпратен от живущите до кмета на града Даниел Панов и председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов с молба за реакция. В непосредствена близост до проблемния участък пък се намира местното СОУ „Бачо Киро”, което неотдавна се оказа със съборена стена заради пороите. Според Маргаритка Острева и Светлана Николова, които живеят в застрашения блок, от няколко години свлачището се активизира заради обилните валежи и нарастващата коренова система на дърветата наоколо. От натиска им е изкъртена и подпорната стена, която държи ската към сградите, на който се намира и самото училище.

СПОРЕД ЕКСПЕРТИ, АКО СПЕШНО НЕ СЕ ПРЕДПРИЕМАТ УКРЕПИТЕЛНИ МЕРКИ ЗА СВЛАЧИЩЕТО, градът ще се лиши и от ул. „Филип Тотю”, която е една от основните и най-натоварените в района на болницата, Спешна помощ, училището и стадиона. Казусът ще се разглежда на заседание на постоянните комисии към местния парламент.

Стилян НАЙДЕНОВ

Снимка авторът

loading...

3 коментара за “Свлачище заплашва блок в широкия център на Велико Търново

 • 15.07.2019 в 15:20
  Permalink

  Откъде накъде общината ще укрепва частен имот. Да си съберат пари и да си го укрепват . Не съм съгласен с моите пари да се ремонтират частни блокове и имоти.

  Отговор
  • 16.07.2019 в 10:10
   Permalink

   Имота е общински и точно на общината е работа да го оправи. Добре е да се мисли преди да се пишат глупави неща.

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *