Спорт

Антъни Иванов с три титли от Държавното първенство по плуване, заминаха с Любо Епотропов на Световно в Южна Корея

Три шампионски титли спечели Антъни Иванов на Държавното първенство по плуване, което се провежда в София. Великотърновският талант се окичи със злато на 100 метра свободен стил с време 51,50 секунди на финала.

Почетният гражданин на Павликени взе втори златен медал на 100 метра бътерфлай. Иванов финишира първи за 53,41 секунди. Тройката допълниха Симеон Събев от великотърновския клуб „Царевец – ВТУ“ с 55,28 секунди и Радостин Кръстев (Сандански) с 56,03 секунди.

Антъни победи и на 200 метра бътерфлай, като даде време от 1:59,56 минути, оставайки на 4 секунди от собствения си национален рекорд. Втори завърши отново Радостин Кръстев, а трети остана Симеон Събев.

Шампионатът за мъже и жени е част от подготовката на Антъни за Световното първенство по плувни спортове в Гуанджу (Южна Корея) от 12 до 28 юли. Там заедно с него страната ще представи още един великотърновец Любомир Епитропов.

Той спечели титлата на 100 метра бруст в столичния басейн “Диана” и бронз на 50 м бруст. В по-късата дистанция на бруст шампион е Лъчезар Шумков „Спринт“ (София), а среброто стана притежание на Тонислав Събев „Царевец – ВТУ“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *