Месечен хороскоп за юли

Слънцето в Рак активизира конфликти и напрежение, най-добре е да избягате от проблемите и да се отдадете на почивка

Лунна диета през юли:

В дните от 1-ви до 2-ри и от 17 до 31 юли Луната е намаляваща. Организмът се освобождава по-лесно от токсините, излишната вода и килограмите. Опитайте някоя нова диета, започнете да се храните по здравословен начин и ще усетите разликата. Най-подходящите дни за стартиране на диета или дългосрочен хранителен режим са: 22, 23, 24 и 31 юли. От 3 до 16 юли Луната е в своята нарастваща фаза. Гладуването и диетите не дават желаните резултати. В този период хапвайте по малко и начесто, за да задвижите метаболизма. Не прекалявайте с приема на течности. Нека в менюто преобладават пресните плодове и зеленчуци, които са в изобилие през летния сезон. Подходящите дни за лунна диета този месец са 3 юли – фаза новолуние, 9 юли – фаза първа четвърт, 17 юли – фаза пълнолуние, и 25 юли – фаза последна четвърт.

Грижа за косата:

Благоприятни за подстригване на косите са датите 4, 5, 6, 7, 8, 9, 15 и 16 юли, за да расте косата ви по-бързо, и от 22 до 28 юли, когато растежът се забавя. Неблагоприятни дни за посещение при фризьора са 2, 3, 10, 11, 12, 20, 21, 29 и 30 юли.

Важни звездни аспекти през месеца:

Бъдете подготвени за неособено спокоен месец и за пореден път, ако сте избрали през юли да реализирате своя годишен отпуск, със сигурност ще си спестите част от досадното напрежение, което се сипе на работното място. Слънцето гостува в Рак и активира конфликтни аспекти със Сатурн и Плутон, застанали в отсрещния Козирог. Зоната на кардиналните знаци отново е под възбуда, а това неведнъж е довеждало до хиляди промени или поне до осъзнаване на нуждата от тях, за да се стъпи на нова основа или да се изгради изцяло нова концепция за нещата. Рак и Козирог са противопоставени и в друг аспект – новолунието и пълнолунието, придружени и от частично слънчево и лунно затъмнение. Слънчевото затъмнение на 2 юли няма да е видимо от България, но ще се усети осезаемо от всички водни знаци – Рак, Скорпион и Риби, и хората, чието положение на Луната е в тези знаци. Около тази дата е възможно да бъдат по-лабилни, лесно податливи на чуждо влияние и с повишена емоция. Стабилността при тях ще се прояви след 6 юли, когато Венера навлиза в Рак и ги огрява с цялата си положителна енергия. От 2 юли Марс навлиза в Лъв, за да раздвижи и развесели емоциите оттук насетне. Транзитът му в този знак ще доведе до оживление и разместване на пластовете, най-вече при огнените знаци или родените в Овен, Лъв и Стрелец, за които юли ще бъде повече от щастлив. Приключете по-важните си договори и споразумения до 7 юли включително. От 8 юли стартира ретроградното движение на Меркурий, което ще даде отражение през целия месец. Излезте в отпуск и не подписвайте никакви договорни отношения, а новите начинания отложете за след първата седмица на август. На 17 юли е пълнолунието в Козирог, придружено от поредното за тази година лунно затъмнение. За България то ще е видимо, макар и частично. Можете от 23,02 часа да излезете на открито и да наблюдавате как Луната ще скрие част от своя диск. Ако имате изостанала работа или трябва да приключите проблем, свързан с кариерата и професионалното развитие, дните около 17 юли ще са ви от полза и трудностите ще се разрешат по-лесно. Завършете месеца с усмивка и добро настроение. Той е напрегнат, но благополучен, ако се съобразите с предупрежденията по-горе.


ОВЕН

Добро настроение

През юли ще бъдете в добро настроение, а кондицията ви през първата седмица е завидна. Това е и времето, в което е добре да концентрирате повечето си енергия за завършване на важни дела или просто за подписване на договори. След 8 юли до края на месеца Меркурий е в своята ретроградна фаза. Не се сърдете, ако не всичко върви по план или нещо все се обърква в последния момент. Не правете опити за смяна на работата или подписване на договорни отношения. Ще се провалите. Можете успешно да приключите професионални проблеми в средата и края на месеца. Определено няма да ви се отдаде възможност за почивка през този месец, но и в службата няма да имате голямо натоварване.

 


ТЕЛЕЦ

Идеи за обучение

Юли е доста благоприятен месец за вас. Ако всички се оплакват от ретроградното движение на Меркурий, при вас то ще действа в обратна посока – вместо да разрушава, то ще гради. Нещата се нареждат сякаш от само себе си в живота ви. Ще ви се прииска да учите нещо или да подобрите своята професионална квалификация. Това е и причината да започнете курс на обучение още в първите дни от месеца. Не се колебайте да го направите до 7-о число. В личните взаимоотношения месецът е повече от благодатен, защото ви позволява да подобрите връзките си, като прекарвате по-голямата част от свободното си време с близките. Можете да осъществите своята лятна почивка през юли.

 


БЛИЗНАЦИ

Внимание към семейството

За вас идва период на стабилизация. Юли ще е по-спокоен и не толкова натоварен. Той ще изисква от вас да запазите самообладание и да не избързвате с амбициите си. Обърнете малко повече внимание на личния си живот и не позволявайте застоят в тази област да продължи дълго. Сега е идеалният момент да стабилизирате отношенията с близки и роднини, да им се извините за някои грешки и да отделите по-голяма част от времето си за половинката, децата, дома. Ретроградното движение на Меркурий от 8 до 31 юли е повод да се вгледате в себе си и да осъзнаете някои грешки, които допускате постоянно в живота си. Няма да ги премахнете изцяло, но е хубаво, че поне ги отбелязвате.

 


РАК

Професионални промени

За вас този месец носи доста напрежение и възможности. През първите седем дни, докато Меркурий е все още в директната си фаза, около вас ще се случат доста промени в делови план. Мнозина се озовават на ново работно място, други осъмват с новости в настоящото. Приемете всичко като знак, че е време за трансформации и поемане по нов, по-добър път. Ретроградният Меркурий от 8 до 31 юли обаче поставя запор върху възможността да подписвате каквито и да е било нови договори и споразумения, така че дори и да ви се наложи да правите делови промени, отложете ги за август, ако не сте в състояние да ги свършите до 8-о число на юли.

 


ЛЪВ

Време за почивка

През юли сте прекалено колебливи и на моменти доста мудни в действията си. Нищо няма да се промени, нищо няма да потръгне, ако вие самите не го пожелаете и не се заемете с него. Разбира се, за да бъде успехът с вас, трябва да направите промените в правилното време – до 7-о число. След това Меркурий стартира своята поредна ретроградна фаза и ще обърка доста от плановете ви, ако насрочите нови задачи за след тази дата. По-добре е да сте информирани, отколкото изненадани, и затова ви съветвам да си направите план за действие и да включите повечето важни инициативи в първата юлска седмица. Като цяло останалата част от месеца е спокойна. Сега е времето за почивка.

 


ДЕВА

Простете грешките си

Желанието ви да си починете през юли няма как да се осъществи изцяло, тъй като все ще изниква нещо за вършене в последния момент, което ще трупа нови и нови ангажименти в графика ви, а оттам – и нужда от допълнително време в службата. Хаосът при вас стартира след 8-о число, когато Меркурий, управителят ви, започва своята поредна ретроградна фаза. Не се притеснявайте, защото няма нищо фатално в това, но просто бъдете нащрек. Проверявайте по няколко пъти всичко, което вършите, защото – дали заради разсеяност, дали заради лошо стечение на обстоятелствата, вие ще правите грешки. Разбира се – простими и поправими, но все пак грешки. Не се ядосвайте.

 


ВЕЗНИ

Отново на училище

И вие също като Телците през юли изведнъж ще усетите прилив на вдъхновение и ще пожелаете да запишете курс за преквалификация или обучение. Няма значение дали е свързан с професионалната ви реализация, или просто е курс за изучаване на нов език. При вас желанието е да се върнете отново в класната стая и да се сдобиете с ново знание. Бъдете внимателни в периода от 8 до 31 юли, когато Меркурий е ретрограден. Не очаквайте нещо фатално, защото планетата не носи лош късмет с ретрофазата си, но поставя ограничения и те са главно да внимавате и да не подписвате договори и споразумения, да не закупувате нова техника и като цяло да проверявате по два пъти за грешки всичко, което вършите.

 


СКОРПИОН

Разсеяни в службата

Разгарът на лятото идва с положителен месец, през който успявате да зарадвате всички около себе си със своето добро настроение. През първата десетдневка сте проводник на електричество, произтичащо от напрежението около вас. Вземете си отпуск и го прекарайте сред вълните и морето. Бъдете внимателни с това какво и на кого казвате. Предоверявате се повече, отколкото е допустимо. В служебен план втората половина от месеца е значително по-натоварена, но и наситена с опасности да допуснете малки грешки по невнимание. В периода от 8 до 31 юли Меркурий е ретрограден и ви прави разсеяни. Не подписвайте договори и споразумения и избягвайте да купувате техника, за да си спестите бъдещи ядове.

 


СТРЕЛЕЦ

Време е за отпуск

Очаква ви напечен месец не само заради жегите, а и заради звездните конфигурации, които въздействат върху вашия знак. Навлизането на Марс в Лъв ви дава прилив на енергия и ентусиазъм, но трябва да сте особено внимателни. Новите начинания и ангажименти насрочете за първата юлска седмица, защото от 8-о число до края на месеца Меркурий е ретрограден и успехът на инициативите по време на тази негова фаза винаги е под съмнение. Но това не ви пречи през втората половина от месеца да си вземете отпуск и да отидете на една чудесна почивка, която ще обнови силите ви и ще ви запали с идеи. Вие сте сред щастливците, които ще получат по-дълъг отпуск в юли.

 


КОЗИРОГ

Разгадайте другите

Юли и за вас е сред напрегнатите месеци през тази година, но не в лошия смисъл на думата. Тук значението на събитията е да ви държат под напрежение и да не се отпускате дори за миг. В добро настроение сте през целия месец, но често ще влизате в пререкания с хората от най-близкото обкръжение заради разногласия в мненията и гледните точки. Нормално е. Вие никога не проявявате разбиране към чуждия начин на мислене, а и другите не разбират вашия. В периода от 1 до 7 юли можете да стартирате нови начинания или да направите важни житейски промени. От 8 до 31 юли се пуснете по течението и поставете под карантина желанието си за нови начинания. Предупреждението е заради ретроградния Меркурий, който ви налага запор.

 


ВОДОЛЕЙ

Бъдете по-лежерни

В разгара на лятото сте склонни да злоупотребявате със себе си в името на другите. През този месец най-много проявявате своето великодушие и доброта, с което показвате, че под престорената ви намусена физиономия сърцата ви са все така милосърдни и готови да даряват любов. За съжаление, именно в този момент много хора получават възможност да се възползват от проявената слабост. Пазете се от недоброжелатели. Пазете се и от неистовото си желание да поставите ново начало в периода от 8 до 31 юли. Тогава е крайно неподходящо не само заради отпускарския сезон, а и заради ретроградното движение на Меркурий. Давайте по-леко и лежерно, не си слагайте излишни проблеми на сърцето и отминавайте хората, които по всякакъв начин искат да ви вгорчат настроението.

 


РИБИ

Финансова стабилност

Юли за вас е сред важните месеци от годината, защото ви помага да си стъпите на краката и да положите усилия за стабилизиране на финансовото си състояние. Разбира се, най-важното условие е да насочите всичките си сили и да действате през първата седмица от месеца, за да си осигурите успеха. Подпишете до 7 юли най-важните договори и споразумения, обсъдете договорите и проектите си. След това Меркурий започва своята ретроградна фаза, която хвърля известен прах в очите ви. Прави ви по-вдъхновени и одухотворени, но не толкова практични, а всичко това означава, че може лесно да бъдете измамени от недоброжелатели. В сферата на любовта този месец е силен за вас. Вие сте влюбени, вдъхновени и изживявате един доста силен период.

 


ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

28 юни. Щом празнувате рожден ден на 28 юни, значи сте се родили под щастлива звезда. Решителни и понякога прекалено прибързани, обичате да гребете от живота с пълни шепи. Сякаш утре настъпва краят на света, все гледате да свършите и изживеете всичко за един ден – и той е днес. Упорити и вироглави, все си патите от това, че каквото си навиете на пръста, го правите. Не слушате съвети, а за собствените си грешки имате навика да обвинявате други хора. Въпреки всичко казано дотук, в гърдите ви тупти едно истинско сърце, което умее да обича и не умее да прикрива омраза. Във всяко едно отношение сте истински, неприкрити и без излишни маски.

За вас предстои година на ново и успешно начало, което трябва да поставите след обмислени и добре проверени планове. Контролирайте съдбата си, като не се самозабравяте и не оставяте нещата на самотек. От вашите действия зависи дали ще успявате, или не. Обстоятелствата, които са срещу вас, не могат да ви бъдат оправдание, защото вие сте в състояние да им противодействате.

Здраве: Щадете сърцето.

29 юни. Родили сте се на 29 юни – ден, определящ тежка кармична разплата, която сте си заслужили сами в минало прераждане заради това, че сте били прекалено отстъпчиви. Липсвала ви е активност и сте живели така, сякаш не ви е интересувало нищо – по течението. Трябва да се научите на борбеност. Бъдете по-силни. Бъдете ловците, а не жертвите в този свят. Научете се да живеете по-самостоятелно, да сте по-активни и ще видите как ще започнете да постигате всяка своя следваща цел с повече лекота от предишната.

Навлизате в година на съдбовно подчинение. Не ви остава нищо друго, освен да се съобразите с обстоятелствата, в които попадате, да се оставите на течението и да бъдете по-търпеливи. Нещата ще се случат така, както трябва, и вие просто ще сте участник в целия този процес.

Здраве: Възможни са проблеми със стомаха.

30 юни. Общителни, но прекалено плахи сте вие, които сте се родили на 30 юни. Често се предоверявате не на когото трябва, а това ви носи само разочарования. Доста от вас с течение на времето са изградили една стена между себе си и обкръжението именно поради такива съображения – да не бъдат измамени. Съветът ми към вас е да не се предоверявате още в първите мигове на запознанството. Изследвайте човека, пък чак след това му разказвайте за кътните си зъби. Живейте сред хората, не се отделяйте от тях, но бъдете малко по-предпазливи.

Навлизате в една от най-хубавите години от живота си, когато успешно можете да промените средата на живот и хората, с които общувате. Това е нож с две остриета, защото, както можете да попаднете на добри познанства, така е и вероятно да се натъкнете на недоброжелатели. Не се предоверявайте. В службата ви чака подем, малко по малко ще забързате темпото.

Здраве: Годината вещае крепко здраве, ако живеете в хармония с хората около себе си.

1 юли. Дейни и импулсивни сте вие във всяка минута от живота си. Бягате километри пред вятъра. Естествено, винаги съжалявате за това, но винаги когато е прекалено късно. Не си вадите изводи от собствените си грешки, обичате да ги повтаряте отново и отново. „Чужд акъл” не приемате и сте убедени, че все вие сте правите. Да, ама не! Съветвам ви да си вземате от дума, освен ако не искате винаги да рушите това, което сте съградили. Прекаленият ви стремеж към нови начала и начинания е ваш голям недостатък.

Отсега нататък предстои година, която трябва да изживеете по-спокойно, като се оставите на крилете на съдбата. Често ще се пускате по течението и ще бъдете подвластни на различни обстоятелства. Примирете се и така ще е най-добре за вас.

Здраве: Възможни са проблеми със стомаха.

2 юли. Вие, които сте родени днес, сте симпатични, плахи и нерешителни натури – много типични Раци. Вашата чувствителност е силно изразена и често се превръща в повод да бъдете особено нерешителни. Все чакате удобния момент да направите нещо и той все не идва. Питате се защо. Причината се крие единствено във вас самите. Докато не се научите да бъдете по-напористи и по-нахални, ще бъдете избутвани и пререждани. Не свиквайте да живеете наготово, защото един ден ще дойде момент, в който ще трябва да се оправяте сами.

Навлизате в една от най-щастливите години от своя живот. Ще се разкрият много възможности пред вас. Оползотворете ги напълно. Избягвайте лицемерните контакти и запознанства, от които ще си патите в бъдеще. Усещайте с вътрешната си интуиция хората, чиято цел е да ви навредят.

Здраве: Годината вещае крепко здраве.

3 юли. Вие сте дружелюбни и усмихнати Раци. Перманентното ви добро настроение и оптимизмът, с който посрещате всяка неволя, са заразителни и за останалите хора около вас. Позитивни и градивни, винаги сте една желана компания. Умеете да изслушвате и никога не натоварвате с присъствието си. Понякога обаче не попадате на точните хора, а напротив – на най-неточните. Ето от какво трябва да се пазите в живота – от лицемерието и използвачеството, което ви дебне на всяко ъгълче. През първите 30 години от своя живот задължително трябва да прекарате малко време в чужбина – да работите, учите или просто да отидете на почивка, за да се срещнете с чужди култури. Отложете сватбата тъкмо за годините, след като навършите 30. Ранният брак не е за вас.

Навлизате в година на трудности и рутинни, ежедневни задачи. За мнозина това ще е спасението от повечето им страхове. Като не правите избори, когато няма шанс за това, вие ще си стоите на същото положение и ще съхраните всичко, което сте постигнали до този момент. Не се отчайвайте, само след дванайсет месеца ви чака период на глобални промени.

Здраве: Възможни са проблеми с вените и кръвообращението.

4 юли. Празнувате рожден ден на 4 юли и сами сте избрали да се родите на тази дата, защото е дата на кармична разплата. Останало ви е да откупите някои грехове и това ще стане сега, в настоящия живот. Ето защо невинаги ви е лесно и невинаги нещата стават от първия път при вас. Познавате човешките характери и това ви помага в живота. Понякога живеете в свой измислен свят, изграден в бъдещето. Той е надминал многократно този, в който пребивават всички около вас. Ето защо в много случаи изглеждате различни и неразбираеми за останалите, но в това е и вашата сила. Използвайте идеите си. Родени сте, за да сътворявате.

Годината, в която навлизате, ще ви предложи промени, пътувания и много нови неща, които ще се случват с ваша помощ. Така е, трябва да сте активни и сами да предизвиквате промените в живота си. Доста интересна, тази година ще ви зареди с енергия. Изживейте я смело, но и разсъдливо!

Здраве: Възможни са проблеми с белите дробове. Ако сте пушачи, сега ще имате волята да се справите с порока.

Станислав Климентов

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *