ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО през периода 16 юли 2019 г. – 22 юли 2019 г.

Във вторник ще преобладава време с променлива до значителна облачност и на места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър от север. Минималните температури ще бъдат между 13° и 16°. Максималните температури ще бъдат между 22° и 25°.

В сряда ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. След обяд и вечерта предимно над централните части на Северна България на отделни места e възможно да превали дъжд. През деня ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 13° и 16°. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°.

От четвъртък до понеделник ще има незначителна до променлива облачност. В петък и събота в следобедните часове на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. В четвъртък ще духа слаб вятър от запад-северозапад. От петък до понеделник вятърът ще бъде слаб, без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури сутрин ще бъдат между 15° и 18°. Очаква се постепенно затопляне и максималните температури ще се повишават до 30° – 33° в края на периода.

Над западните и централните части на Стара планина във вторник ще има променлива до значителна облачност и на места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 17°.

В сряда ще има незначителна до променлива облачност и след обяд на места ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 18°.

От четвъртък до понеделник ще има незначителна до променлива облачност. В петък и събота в следобедните часове на места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от запад-северозапад. Температурите постепенно ще се повишават и максималните на 1200 м. ще достигат до 22° в края на периода.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат по-ниски от температурите на 1200 м. с около 7°.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *