ТЕАТРАЛЕН АФИШ | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

ТЕАТРАЛЕН АФИШ

Публикувана на: 16.07.2019г. 2912 прегледа

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Театър ВЕСЕЛ открива

Международен фестивал „Лято, кукли и приятели” в старата столица

 

Реализацията на  Международен театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” е естестве

 

ното продължение на идеята за детски представления от проекта на ВЕСЕЛ „Съботни спектакли за семейна публика”. Богатата палитра от заглавия от игралните афиши на Театър ВЕСЕЛ и

куклени театри от цяла България култивира добър художествен вкус у зрителите. Те се запознават с образци на класическата и съвременната драматургия за деца. Така се формират високи естетически критерии в областта на сценичното изкуство.

Първото издание на фестивала ще е от 22 юни до 31 август включително, всеки съботен ден на сцена „Арт лято” до галерия „Борис Денев”. Предвижда се културният форум да бъде ежегоден, без състезателен характер. Програмирането на фестивалните заглавия на открито в продължение на цялото лято дава възможност за привличане на нови почитатели на кукленото изкуство. За първото издание на фестивала са селекционирани 9 български и 2 чуждестранни представления. Входът за всички зрители е свободен.

В същността си проектът на ВЕСЕЛ предлага уникален шанс за социализация и образование чрез театър – разпространението  на театрален продукт с адресат “Детето” е инвестиция в бъдещето, която би гарантирала интерес към театъра в бъдеще време. Отговорността към качеството на детските спектакли е голяма, за да се преодолява огромната конкуренция от атрактивни високотехнологични интелектуални и художествени продукти. Заглавията, които биха работили за тази кауза са прецизно подбрани и включени в проекта.

От векове духовните пространства на Велико Търново са територия, без която градът не би бил това, което е в началото на третото хилядолетие – град, който с достойнство носи белезите на времето, пази славната си и съкровена старина с поглед към бъдещето. Реализацията на настоящия проект дава шанс на Театър ВЕСЕЛ със своите творчески постижения да продължи да бъде неразделна част от тази територия.

„Лято, кукли и приятели” е събитие от културния календар на Община Велико Търново. Този проект се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата на Република България.

 

 

  

 

 

13 юли


13 юли, събота, от 11.00 часа на открита сцена „Арт лято” до паметника „Асеневци” във Велико Търново

 

„Работна Мецана” ще гостува на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” във Велико Търново

 

На 13 юли, събота, от 11.00 часа на открита сцена  „Арт лято” до паметника „Асеневци” във Велико Търново, Театър ВЕСЕЛ ще бъде домакин на на поредния спектакъл от програмата на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”. Входът е свободен.

Силистренският театър ще представи спектакъл по класически текстове от Леда Милева – „Работна Мецана”.  Постановката е дело на Теодора Попова, сценографията – на Диана Узунова, а музиката – на Гергана Василева. В спектакъла участват  Мима Дапкова, Станислав Георгиев и Елена Кешишева.

В една детска пиеса може да има и поука за възрастни…  В посланието към децата се отправя молба: „Помагайте на своите майки!” Ако пък децата не могат, поне да им благодарят за грижите. Това е послание и към част от порасналите вече деца. Второто послание пък е към майките: „Не е възможно да се справиш с всичко!” Всеотдайна майка е Мецана. Иска всичко да е в ред… Тя е и добър приятел. Но желанието ѝ да помага на всички ѝ изиграва лоша шега.

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново и Министерството на културата.

 

 
 

 

 

18 ЮЛИ


Уважаеми почитатели на песните на ЙОРДАНКА ХРИСТОВА,

НА 18.ЮЛИ. 2019 ГОДИНА ОТ 21.00 часа в ЛЕТЕН ТЕАТЪР гр. Велико Търново ще гостува звездата на българската естрада

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА

С участието на оркестъра на Държавна опера – Бургас

Диригент: Левон Манукян

 

КАСА: Билетен център

ул. Асен Златаров № 5

Срещу бариерата на служебния паркинг на театъра /

Цени на билетите: 15.00, 20.00 и 25.00 лева

 

ИНФОРМАЦИЯ на Телефони: 0886770511,  0894407595

или на страницата ни:  lovetheaters.weebly.com

 

Поздрав: П.Пенков/ 0886499016 / – Импресарско студио

„Любители на театъра“ гр. Велико Търново

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!