Огромна гума смаза 10-годишно на детска площадка, оперираха го с разкъсан черен дроб

10-годишното търновче се възстановява в реанимация,полицията разследва нелепия инцидент …

ОГРОМНА  ГУМА ОТ ТРАКТОР, КОЯТО ТЕЖИ БЛИЗО 200 КГ. ЗАТИСНА 10 – ГОДИШНО ДЕТЕ НА ДЕТСКА ПЛОЩАДКА В ТЪРНОВСКИЯ ПАРК „ДУЖБА“,  в сряда вечерта по време на игра. Нелегалното фитнес съоръжение било сложено от доста време край общинския фитнес на открито и до детската площадка, видя „Борба“. Детето заедно с други хлапета от квартала вдигнали гумата и тя паднала върху едно от тях.

Минути след инцидента момчето е прието в областната болница в критично състояние заради тежката травма разкъсан черен дроб. Лекарите обаче спасиха живота му.

„Детето вече е в стабилно състояние. Заради травмата беше с много кръв в корема и се наложи спешна операция. Овладяна е ситуацията и вече няма опасност за живота му. Черният дроб е орган, който регенерира и детето ще се възстанови бързо. Хирургичната интервенция е извършена от д-р Николен Стойнов, д-р Иво Найденов и анестезиолога д-р Йорданка Трифонова. Гумата е можела и да убие детето“, обясни началникът на Реанимацията д-р Сибила Маринова на брифинг в четвъртък сутринта.

Инцидентът станал около 19 часа. Хора, които били наблизо, веднага се притекли на помощ , подали сигнал на телефон 112 и на място незабавно пристигнали линейка, пожарникари и полицаи.

Детето бе откарано в Спешна помощ за преглед. То се оплаквало от болки в корема. Преди година въпросното момче е лежало в болницата с комоцио след падане от велосипед.

По случая с гумата, която е била необезопасена, се води разследване. Тепърва ще бъдат правени разпити на свидетели и експертизи.Още същата вечер обаче гумата е била махната от детската площадка.В четвъртък сутринта районът в парка бе спокоен, а хора споделиха, че била сложена от младежи преди месеци,за да тренират върху нея с чук заради тръпката и адреналина. Полицията обаче ще изиска документация от общината за фитнеса на открито и ще търси младежите,сложили гумата и тези,които са я махнали тайно от мястото на нелепия зловещ инцидент.

Нели СУКОВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *