28 четения

Петима млади икономисти намериха работа по проект в Община Свищов

Община Свищов изпълнява осем проекта и програми, насочени към осигуряване на заетост на безработни лица, регистрирани в Бюрото по труда. Безработните са от различни възрастови и социални групи и с различен образователен ценз.

Своята професионална реализация по такъв проект започнаха петима млади икономисти в общината благодарение на „Нова възможност за младежка заетост”, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Младежите, които са на възраст до 29 години и притежават висше икономическо образование, са назначени на работа в различните административни звена на Общината за срок от 6 месеца. Анелия Върбанова, Валентина Александрова, Мариел Младенов, Мирена Ранкова и Теодора Воденичарова започнаха работа съответно в дирекция „Социални дейности“, отдел „Образование“, отдел „Местни данъци и такси“, дирекция „Общинска собственост“ и дирекция „Административно-правно, информационно обслужване, управление на проекти и европейски въпроси“.

В рамките на този период те ще придобият конкретен практически опит в съответствие с теоретичната им подготовка през годините на тяхното обучение. Младите специалисти бяха запознати с основните специфики на работата от наставник. Всеки един от отделите, в които са назначени, се характеризира със своите специфични особености на работа и младите икономисти са благодарни на специалистите от съответните звена, които им помагат по-бързо да навлязат в работния процес и да се справят по-лесно със задълженията си на работното място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!