125 четения

Започна подготовката на дублиращия отбор на „Етър ВТ“, ще се състезава в Областната група

Марин Стефанов води младите футболисти, насрочиха контроли с тимове от Трета дивизия

 

От понеделник започна подготовка дублиращият отбор на „Етър ВТ“. Старши треньор на тима е Марин Стефанов, който ще разчита основно на юноши от школата. На този етап двама са по-опитните играчи в състава. Това са Димитър Байдаков и Димитър Цонев. Нападателят е играл за мъжете на великотърновския клуб в Трета лига, а по-късно бе част от състава на „Локомотив“ (Г. Оряховица), след което носи екипите на ФК „Севлиево“ и „Миньор“ (Раднево), където играят момчета от школата на „Берое“. Цонев пък е част от успешния набор 1995 г. на „Етър 1924“, който спечели промоция за националната юношеска група, но не игра в нея заради фалита на клуба. Той също идва от „Миньор“ (Раднево). Ще бъде привлечен и Кристиян Кънчев от набор 2000 г., който беше в школата на „Лудогорец“.

„Отборът ще започне още това лято участие в „А” областна група. За мен успехите на първия и на втория състав стоят на едно ниво. Целта пред момчетата е още първия сезон да влязат в Трета лига, където тимът да се утвърди трайно. За мен е важно развитието на целия клуб, а школата и младите футболисти са част от това развитие. В „А” областна и след това в Трета лига, тези млади играчи след U17 трябва да покажат своите възможности. Основата му ще бъдат нашите млади кадри – 17-годишни и дори по-млади. Разбира се, ще има и 3 – 4 опитни футболисти, които също са свързани с „Етър”. Основната идея е обиграването им и да получат възможност да играят в мъжкия футбол. Не ни е приоритет да играят в елитната U19 група, а да трупат опит в мъжкия футбол. Така ще се види кой от тях може да пробие и в Първа лига. Този отбор трайно трябва да присъства в третия ешелон“, коментира Александър Нанков, който стои зад проекта „Дублиращ тим”.

Марин Стефанов оформя състава от юноши на клуба – родените 2001 и 2002 година, които трябва да направят прехода към мъжкия футбол, и целта на дублиращия отбор е тази. Тези от футболистите, които се развият най-бързо, ще имат своя шанс в първия тим.

Дублиращият отбор на „Етър“ ще се готви основно на терена в Леденик и ще ползва базата на Спортното училище. Мачовете ще се играят на изкуствения терен, който се изгражда и на стадион „Ивайло“, като се съобразяват с програмата на първия отбор.

Вече са насрочени контролни срещи с отбори от Трета лига, впоследствие и с някои от областната група. Планира се Марин Стефанов да има и помощник, както и треньор на вратарите.

Първата контрола е с „Трявна“, после етърци играят с „Локомотив“ (Дряново), с „Янтра“ (Габрово), по два мача с „Янтра“ (Полски Тръмбеш) и с „Левски“ (Лясковец), с „Лозен“ (Сухиндол).

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *