6 четения

Чувствително затопляне до горещо, остава вероятността за локални следобедни превалявания

През нощта ще има незначителна облачност до ясно. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 14 и 17. За В. Търново се очаква минимална температура около 15 гр. През деня ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Максималните температури ще бъдат между 30 и 35. За В. Търново се очаква максимална температура около 30. Атмосферното налягане ще се повишава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 41.0 гр. през 2007 г., а най-ниската измерена минимална температура е 10.4 през 1984 г. Слънцето ще изгрее в 05 часа и 57 минути и ще залезе в 20 часа и 50 минути. Фаза на Луната: две денонощия след пълнолуние.

В събота преди обяд ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. След обяд и вечерта на места ще превали дъжд. Очакват се и гръмотевици. През деня ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 15 и 18. Максималните температури ще бъдат между 30 и 33. В неделя и понеделник ще преобладава време с незначителна облачност. През деня ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 15 и 18. Максималните температури ще бъдат между 31 и 34. Във вторник и сряда ще има незначитела до променлива облачност и след обяд и вечерта предимно над централните райони на Северна България на места ще превали дъжд. Очакват се и гръмотевици. През деня ще духа слаб вятър от североизток, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 15 и 18. Максималните температури ще бъдат между 30 и 33.

В четвъртък ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. През деня ще духа слаб вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 15 и 18. Максималните температури ще бъдат между 31 и 34.

Над западните и централните части на Стара планина в петък ще има незначителна до променлива облачност. След обяд и вечерта над западните части на планината ще превали дъжд и ще прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от северната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 20. В събота преди обяд ще има незначителна до променлива облачност. След обяд и вечерта ще преобладава време със значителна облачност. Ще превалява дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от северната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 20. В неделя и понеделник ще има незначителна облачност. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от северната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат между 22 и 23. Във вторник и сряда ще има незначитела до променлива облачност и след обед и вечерта, предимно над централните части на планината на места ще превали дъжд. Очакват се и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от север-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат между 20 и 21. В четвъртък ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. През деня ще духа слаб вятър, предимно от север. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 19.

Максималните температури на 2000 м през целия период ще бъдат по-ниски от температурите на 1200 м с около 7.

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!