11 четения

Свищов е сред големите победители в класацията на в. „24 часа“ за образцова община в Северен централен район

Вестник „24 часа“ приключи с класацията на мащабния национален проект „Образцова община“ за Северен централен район.

На церемонията, която се проведе във Велико Търново, бяха оповестени резултатите от проучването на „24 часа“ сред 36-те общини в Северен централен район и бяха връчени отличия на най-образцовите сред тях. Община Свищов се нареди сред големите победители. Кметът на Свищов Генчо Генчев получи наградата в категория „Качество на живот“, която му бе връчена за положените усилия за благоустройство, добри възможности за качествено образование, зелени площи, сигурност и културен живот в управляваната от него община.

На събитието присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, кметове на общини от региона, областни управители, представители на местния бизнес.

Целта на мащабния проект „Образцова община“ е да се откроят добрите практики в българските общини и да се направи обективно сравнение за тяхното развитие. Класацията е на база сбор от обективно измерими показатели за икономическо развитие, инфраструктура и качеството на живот.

На церемонията във Велико Търново днес бяха отличени общините, постигнали най-добри резултати като цялостно представяне, а също и в категориите “Качество на живот”, “Благосъстояние”, “Умен град” и “Градски дух”.

 

Един коментар за “Свищов е сред големите победители в класацията на в. „24 часа“ за образцова община в Северен централен район

 • 19.07.2019 в 16:35
  Permalink

  Не зная кой е вашият кореспондент, който е написал тази дописка, но за Свищов той лъже. Ето как е отразена наградата за града във в. „24 часа“ Тъй като именно този вестник е организаторът на конкурса трябва да му се вярва:

  Победителите в категорията „Качество на живот“ се определят по показатели като среден успех от матурите, брой места в детските градини, качество на здравеопазването.“

  Да виждате някой от тези показатели в кореспонденцията? Няма ги! А ги няма, защото от общината са попълнили един въпросник с фалшиви отговори, а от тук и наградата очевидно е фалшива. Така юнашки са излъгали за здравеопазването, че ако покажат отговора на този въпрос хората ще ги линчуват.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!