Великотърновски пилоти с победи в четвъртия кръг от шампионата по картинг

Александър Дешков в MiniBG и Данислав Арсов при по-големите в MINI окупираха първите места в най-многобройните и оспорвани класове в ІV кръг на Националните картинг серии (НКС).

След като в предишните състезания успехите на нашите пилоти се разминаваха – Дани спечели първия и третия, а Алекс – втория кръг, на писта „Пауталия“ нещата си дойдоха на местата и двете купи за първото място пристигнаха във Велико Търново.

В Кюстендил в най-малкия клас – MiniBG, Алекс Дешков беше безапелационен и след като бе най-бърз във всяка една тренировъчна сесия, спечели категорично с 0,4 секунди пред втория и нов рекорд на трасето в квалификацията, както и двата съботни старта (хийта) за определяне на стартовата позиция в неделните финали.

В неделя пилотът на „ПЛАНЕКС рейсинг“ бе също толкова категоричен, като в първия финал не остави никакви шансове на съперниците си, а във втория, след като се завъртя и остана последен, само за няколко обиколки настигна и изпревари всички останали пилоти и отново финишира първи, за да постави точка на категоричното си превъзходство през целия уикенд.

При по-големите, клас MINI, пилотът на GO GRILL Дани Арсов също спечели категорично всички тренировъчни сесии. Благодарение на осигурените от екипа на „ПЛАНЕКС рейсинг“ допълнителни комплекти гуми Дани имаше възможност да проведе пълноценен тренировъчен процес, в това число и да направи тестова квалификация в рамките на последната тренировъчна сесия. Резултатът не закъсня – само три обиколки бяха достатъчни на Дани, за да спечели категорично квалификацията с 0,25 секунди пред втория и над 0,5 секунди пред всички останали състезатели, а рекордът на трасето и при най-оспорвания в последните години клас вече е великотърновски. В неделя с чудесен старт и блестяща защита Дани Арсов успя да удържи атаките на очевидно по-бързия си основен конкурент и след два пъти по 14 обиколки каране „броня в броня“ спечели победите и в двата финала, като по този начин увеличи преднината си в шампионата на 54 точки след спечелените три от общо четири изминали кръга.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *