martineli

martineli

Великотърновският театър тръгва на турне с „Теменужката от Монмартър”

НА НАЦИОНАЛНО ТУРНЕ ТРЪГВА МУЗИКАЛНО-ДРАМАТИЧНИЯТ ТЕАТЪР „КОНСТАНТИН КИСИМОВ” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО с едно от хитовите си представления – „Теменужката от Монмартър”. Оперетата на Имре Калман е най-новото заглавие в афиша на трупата и само тук това произведение е поставено в оригиналната версия на Калман и на авторите на либретото Юлиус Брамер и Алфред Грюнвалд.

С „Теменужката от Монмартър” артистите от търновския театър ще гостуват в четири български града, като в три от тях ще играят на открити сцени. Турнето започва на 23 юли с представление на средновековната крепост Хисаря в Ловеч. На 26 юли трупата ще се върне в старата столица, за да излязат всички изпълнители на историческия хълм Царевец във Велико Търново. Със спектакъла за трети път ще участват в Летния сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете”.

Националната обиколка продължава на 30 и 31 юли в Карлово и Хисаря, където великотърновските артисти отново ще играят под открито небе. Турнето на „Теменужката от Монмартър” ще завърши на 1 август в Габрово. Преди това, на 29 юли, екипът на МДТ ще гостува и в Ботевград с друга оперета на Калман – „Баядерка”.

„Теменужката от Монмартър” е призната от световната музикална критика за най-зрялата творба на Краля на оперетата – австро-унгареца Имре Калман. Това произведение е поставило основите на жанра мюзикъл, обяснява директорът на великотърновския театър Васил Вълчев. Първата премиера се е състояла в оперетния театър „Йохан Щраус” във Виена на 20 март 1930 г. и оттогава не слиза от световните музикални сцени.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *