27 четения

XXII Международен фолклорен фестивал доведе във В. Търново над 350 танцьори от 8 държави

С АТРАКТИВНО ДЕФИЛЕ ПО ГЛАВНАТА УЛИЦА НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЗАПОЧНА XXII МЕЖДУНАРОДЕН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ. Тази година в него участват ансамбли от осем държави. Повече от 350 танцьори от Аржентина, Башкирия, Китай, Грузия, Египет, Колумбия, Панама и България ще покажат изкуството и традициите си.

До 27 юли продължава фестивалът. Концертите са всяка вечер на сцената на Летния театър в парк „Марно поле“ и са безплатни за търновци и гостите на града. Само вечерта, посветена на българския фолклор, която е на 26 юли, започва в 18 часа. Тогава ще танцуват и три състава от региона – „Българче“ и „Искра“ от Велико Търново, и „Сидер войвода“ от Горна Оряховица. Освен в старата столица програмата на фестивала предвижда концерти и в други градове в страната.

271 ансамбъла от 11 страни от 5 континента са гостували във Велико Търново по покана на организаторите на фестивала за изминалите 21 години. 220 български състава са участвали в програмата и в специалната вечер на родния фолклор. Близо 600 000 зрители са наблюдавали концертите.

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!