17 четения

Днес и утре захлаждане с валежи с гръмотевици; от четвъртък започва затопляне, но остава вероятността за летни бури

През нощта ще има незначителна облачност до ясно. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 18 и 21. За В. Търново се очаква минимална температура около 19 гр. Преди обяд ще има незначителна до променлива облачност. След обяд и вечерта предимно над централните райони на Северна България облачността ще се увеличи до значителна и ще превалява дъжд. Очакват се и гръмотевици. През деня ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. Максималните температури ще бъдат между 26 и 30. За В. Търново се очаква максимална температура около 26 гр. Атмосферното налягане бавно ще се понижава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 42.5 през 2007 г., а най-ниската измерена минимална температура е 10.2 през 1968 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 01 минути и ще залезе в 20 часа и 46 минути. Фаза на Луната: шест денонощия след пълнолуние.
В сряда до обяд ще преобладава време със значителна облачност и превалявания от дъжд. След обяд и вечерта облачността постепенно ще намалява до ясно. През деня ще духа слаб вятър от северната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 16 и 19. Максималните температури ще бъдат между 26 и 30.
В четвъртък ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. През деня ще духа слаб, в Северозападна България, до умерен вятър от северната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 17 и 21. Максималните температури ще бъдат между 26 и 31.
В петък и събота ще преобладава време с незначителна облачност, а след обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб на места до умерен вятър от северната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 18 и 21. Максималните температури ще бъдат между 30 и 33.
В края на периода – неделя, понеделник и вторник, ще преобладава време с незначителна облачност. През деня ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще се задържат високи – между 30 и 34.
Днес над западните и централни части на Стара планина преди обяд ще има незначителна до променлива облачност. След обяд и вечерта ще преобладава време с променлива до значителна облачност и на много места ще превалява дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър, предимно от северната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 18. Максималните температури на 2000 м ще бъдат около 11.
В сряда преди обяд ще преобладава време със значителна облачност и превалявания от дъжд. След обяд и вечерта облачността постепенно ще се разкъсва. Ще духа умерен до силен вятър от северната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 16. Максималните температури на 2000 м ще бъдат около 9. В четвъртък ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. През деня ще духа слаб до умерен вятър от север. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 20. Максималните температури на 2000 м ще бъдат около 14. В петък и събота ще преобладава време с незначителна облачност, а след обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места е възможно да превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север. В неделя, понеделник и вторник ще преобладава време с незначителна до променлива облачност, като вероятността за валежи е малка. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. До края на периода максималните температури на 1200 м ще се задържат около 22. Максималните температури на 2000 м ще бъдат около 16.

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново
Дежурен синоптик: Ирина Ангелова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *