Кабинет за групова работа отвори врати в Свищов

Миналата седмица тържествено бе открит кабинет за групова работа в Центъра за социална рехабилитация и интеграция (ЦСРИ) в Свищов. На събитието присъстваха много официални гости, дарители, доброволци, приятели и колеги от социалните услуги.

Идеята за създаване на кабинет за групови занимания се заражда през 2018 година, когато потребителите, преминали през Центъра за социална рехабилитация и интеграция, са утроили броя си в резултат на добре свършена работа и нормативни изисквания към онзи момент. Това кара екипа да мисли в посока разширяване на материалната база и обособяване на помещение за групови занятия.

Началото към осъществяване на идеята за кабинета е поставена от кмета на община Свищов Генчо Генчев, чиято е заслугата за взетото решение и предоставяне за безвъзмездно ползване на помещението, в което една година по-късно официално се открива залата за групова работа. Преди да се стигне до официалното откриване, екипът на ЦСРИ и директорът на социалната услуга Десислава Йорданова търсят и намират начин да съберат необходимите средства за ремонтни дейности и обзавеждане, които никак не са малко и с които социалната услуга не разполага. За постигането на успешната кауза те обявяват благотворителна кампания, в която се включват фирми, индивидуални дарители и доброволци, с чиито общи усилия начинанието приключва успешно.

За реализиране на проекта е събрана сумата от над 40 хиляди лева, осигурена от десетки дарители.

На всички тях директорът на ЦСРИ Десислава Йорданова връчи на откриването плакети с изображението на логото на услугата и надпис: „С благодарност за Вашата подкрепа“.

Кметът на Свищов Генчо Генчев също произнесе приветствено слово, в което за пореден път засвидетелства личната си ангажираност и тази на общинското ръководство към създаването на добри условия за развитие и надграждане на социалните услуги в община Свищов.

На откриването бе представен и видеоурок чрез работа с интерактивно устройство, което е една от големите сбъднати мечти на екипа. Новата интерактивна стена е средство за интерактивни форми и методи в процеса на обучение, възстановяване, придобиване и надграждане на умения и знания в различни области и ще подобри значително резултатите от работата на специалистите с потребителите на услугата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *