Кабинет за групова работа отвори врати в Център за социална рехабилитация и интеграция в град Свищов

На 19 юли се проведе тържествено откриване на кабинет за групова работа в Център за социална рехабилитация и интеграция – гр. Свищов. На събитието присъстваха много официални гости, дарители, доброволци, приятели и колеги от социалните услуги.

Идеята за създаване на кабинет за групови занимания се заражда през 2018 година, когато потребителите преминали през Център за социална рехабилитация и интеграция са утроили броя си в резултат на добре свършена работа и нормативни изисквания към онзи момент. Това кара екипа да мисли в посока разширяване на материалната база и обособяване на помещение за групови занятия.

Началото към осъществяване на идеята за кабинета е поставена от кмета на община Свищов Генчо Генчев, чиято е заслугата за взетото решение и предоставяне за безвъзмездно ползване на помещението, в което една година по-късно официално се открива залата за групова работа. Преди да се стигне до официалното откриване екипът на ЦСРИ и директорът на социалната услуга Десислава Йорданова търсят и намират начин да съберат необходимите средства за ремонти дейности и обзавеждане, които никак не са малко и с които социалната услуга не разполага. За постигането на успешната кауза те обявяват благотворителна кампания, в която се включват фирми, индивидуални дарители и доброволци, с чиито общи усилия начинанието приключва успешно.

За реализиране на проекта е събрана сумата от над 40 хиляди лева, която е осигурена с любезното съдействие и щедрите сърца на десетки дарители:

1. Гергана и Юрген Ротенщайнер, и Моника и Мишел Фрич от Виена;

2. Албена Бадева – юрист;

3. Елка Христова – директор на Инвестабанк;

4. Ганчо Ламбев – председател ППОК „Изгрев 93“ – с. Царевец;

5. Учителите от СУ “Н. Катранов“, Ценка Димитрова и Стефка Савова и техните ученици;

6. Учители и ученици от СУ,,Цветан Радославов“ – Людмила Аврамова;

7. Сем. Братови, сем. Евтимов и Фондация „Ангели от Лим“;

8. Анета Ангелова и Емил Тодоров – с. Хаджидимитрово;

9. Екатерина Романова – общински съветник;

10.Студентски съвет при СА,,Д. А. Ценов“;

11. Десислава Александрова – директор за връзки с инвеститори „Слъчно“ АД;

12. Фирма „Техноиндъстри“ ЕООД – гр. Свищов, Дориан Данчев;

13. Сдружение „1% Промяна;“

14. Боряна Петрова – юрист, гр.София;

15. Фирма „Роберт Бош“ – гр. София, Лена Петкова;

16. Деян Тачев от Англия;

17. Фирма „Мотивирам БГ“, Ивелина Йорданова;

18. Счетоводна къща ,,Надежда“, Надка Иванова;

19. Фирмите Ирбис „Аутомотив“, „Ирбис Сейфти“, Ирбис „Индустри“, г-жа Невелина Маркова;

20. Фирма УЧ МАГ – гр. Варна, Николай Радев;

21. Мина Чорбова, гр. София;

22. Фирма „В и М Криейтив“ – гр. София;

23. Фирма „ОМВ България“ – бензиностанции;

24. Фирма „Интелиджънт Системс“, Димитрина Иванчева;

25. Фирма „Импулс“ – град Шумен, Иван Иванов;

26. Фирма „Изопещ“ – град Пловдив, Елисавета Терзиева;

27. Фабрика за производство на щори „КАМАКС“, Асен Максимов;

28. Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение“ – гр. София;

29. Фирма „Екорипласт“ – гр. София, Веселин Герчев;

30. Топ Експрес 2000 – гр. София, Кристина Цветкова;

31. “Лев Инс“ – гр. Свищов, Aнелия Христова;

32. Силвия Симеонова от Канада;

33. Фирма „Климаком“, Румяна Траянова;

34. Фирма ,,Агрия“ АД, Лазар Кочиев.

На всички тях директорът на ЦСРИ Десислава Йорданова, връчи на откриването плакети с изображението на логото на услугата и надпис: „С благодарност за Вашата подкрепа“. В своите благодарствени слова към дарителите и доброволците тя каза следното: „От името на екипа, потребителите и лично от свое име Ви благодаря скъпи дарители, че припознахте каузата „да създадем кабинет за групова работа“ в Център за социална рехабилитация и интеграция като лична инциатива и направихте факт осъществяването ѝ. Резултатът е зашеметяващ! На Вас г-н Генчев, г-жо Димитрова и на цялото общинско ръководство, огромно благодаря, затова че винаги вярвате в успехите ни и безрезервно ни подкрепяте!“. Десислава Йорданова не пропусна да се обърне и към своя екип от професионалисти, на които благодари, за това, че никога не се отказват и винаги работят в полза на своите потребители. „Вие сте екип, с който се гордея!“, каза още тя.

Кметът на Свищов Генчо Генчев също произнесе приветствено слово, в което за пореден път засвидетелства личната си ангажираност и тази на общинското ръководство към създаването на добри условия за развитие и надграждане на социалните услуги в община Свищов. Той благодари на всички спомоществователи и на екипа на Центъра за социална рехабилитация и интеграция за тяхната всеотдайност, и съпричастност към хората със специални потребности. Висока оценка за работата на ЦСРИ даде и ресорният зам.-кмет Анелия Димитрова, която също приветства професионализма на целия екип.

На откриването бе представен и видео урок чрез работа с интерактивно устройство, което е една от големите сбъднати мечти на екипа. Новата интерактивна стена е средство за интерактивни форми и методи в процеса на обучение, възстановяване, придобиване и надграждане на умения и знания в различни области, и ще подобри значително резултатите от работата на специалистите с потребителите на услугата.

Като специални гости на тържеството, поздрав към всички отправиха музикалното трио на дарителите Гергана и Юрген Ротенщайнер и музикантът Любомир Господинов от Виена. Докато публиката се наслаждаваше на музикалните им изпълнения, двама от потребителите, подкрепени от служители на ЦСРИ, засадиха цветя в саксии, които подариха на представителите на Общината като символ на израстващите взаимоотношения между местната управляваща власт и социалните служби в Свищов.

За кетъринга на събитието се погрижиха ученици от СПГ „Алеко Константинов“ – гр. Свищов, които под ръководството на своя ръководител Лиляна Димитрова демонстрираха високо ниво на професионализъм.

В края на събитието водещият Росен Маринов – директор дирекция ,,Култура и културно наследство“ обяви имената на фирмите осигурили почерпката за официалното откриване: Джордани кафе ЕООД – гр. Шумен, Фирма „ВДГ“ ЕАД – гр. София, „Филикон 97“ – гр. Пловдив, „АСТ Попкорн“ ООД – гр. Съединение, „Кръстеви-Н“ ООД – гр. Горна Оряховица, „Сани – Конс Тодорови с-ие” СД – гр. София, „Милмекс“ ООД – гр. Божурище, „Chocalate 3D” – гр. София, Марс Инкорпорейтед България ЕООД.

По информация на ЦСРИ – гр. Свищов

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *